Barcelona

Els Mossos no troben micròfons ni càmeres al despatx del conseller Mundó

L'intrús va forçar calaixos, però no es va endur els diners que hi havia

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra no han trobat "res estrany" al despatx del conseller de Justícia, Carles Mundó, i altres dependències de l'edifici de la conselleria, a la confluència dels carrers Casp i Pau Claris de Barcelona, on aquest cap de setmana van entrar uns desconeguts.

El mateix conseller, que s'ha mostrat prudent, ha informat del resultat de la inspecció. El conseller no s'ha referit a l'individu que diumenge al migdia, quan encara no havia transcendit la notícia, es va presentar a la seu del departament i es va identificar com a membre de la policia espanyola per interessar-se pel que havia passat.

El rastreig s'ha fet per buscar-hi micròfons o altres aparells d'espionatge que hi puguin haver instal·lat els desconeguts. És una actuació que segueix els protocols habituals en aquests casos.

Diumenge, un altre equip de la policia científica va rastrejar el despatx i altres dependències del setè pis de la conselleria per buscar-hi empremtes digitals i altres rastres.

Un assalt misteriós

Els fets van passar la matinada de dissabte a diumenge. L'alerta la va donar el vigilant de les dependències de Ràdio Barcelona, que són a prop de la seu de la conselleria de Justícia. El vigilant va donar l'avís que hi havia algú saltant pels terrats i va explicar que havia vist almenys una persona encaputxada que va intentar entrar a l'edifici.

 

 

A la setena planta de la conselleria, on hi ha el despatx del conseller, els Mossos van descobrir que els desconeguts havien entrat per una finestra de la secretaria, i que havien esbotzat la porta d'aquest despatx per accedir al vestíbul. A més del despatx del conseller i de la secretaria, a la setena planta de l'edifici hi ha també el gabinet del conseller i els despatxos de protocol.

Els Mossos han fet la inspecció tot i que no hi ha constància que hagin arribat a entrar al despatx del conseller ni que s'hagin endut res. De fet, van forçar alguns calaixos tancats amb clau però, tot i que en un hi havia diners, no se'ls van emportar.

A més de la possibilitat que els assaltants volguessin algun tipus d'informació de la conselleria, també es treballa amb la hipòtesi que es tractés de lladres ordinaris que no sabien en quin tipus d'edifici entraven. Les característiques de les façanes de l'edifici i de les finestres poden reforçar aquesta hipòtesi.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut