Regne Unit

Els McCann han utilitzat diners de la Fundació Madeleine per pagar la hipoteca

Kate i Gerry McCann han utilitzat per pagar terminis de la hipoteca de casa seva de Leicestershire, al centre d'Anglaterra, els fons de la Fundació Madeleine que amics, parents i coneguts del matrimoni van crear per finançar la recerca de la seva filla desapareguda a Portugal. Així ho publica el diari "Daily Mail", mentre que l'"Sky News" especifica que el matrimoni hauria pagat dos terminis amb els diners de la fundació. El fons, que es va crear el passat 3 de maig, ha recaptat un milió de lliures, prop d'1,5 milions d'euros, en donacions d'arreu del món per ajudar a trobar la nena.

Actualitzat

Els responsables de gestionar els fons de la Fundació Madeleine han admès que el matrimoni McCann ha utilitzat diners dels fons, tot i que no han volgut precisar-ne la quantitat. Per la seva part, el portaveu de la família, Clarence Mitchell, ha justificat l'ús d'aquests diners al·legant que la fundació "sempre ha tingut la capacitat d'assistir econòmicament la família en cas de necessitat, i ells només l'han utilitzat per pagar dues lletres de la hipoteca a principis d'aquest any".

Segons el "Daily Mail", es calcula que els McCann haurien agafat del fons 2.000 lliures, uns 2.866 euros, que corresponen al pagament de la hipoteca per la casa que els McCann tenen a Rothley, al comptat de Leicestershire, valorada en 500.000 lliures, uns 716.500 euros.

El fons ha recaptat un milió de lliures, prop d'1,5 milions d'euros, en donacions d'arreu del món per ajudar a trobar la nena. No és la primera vegada que es qüestiona l'ús d'aquestes donacions. I és que ja es va dir que els McCann es van gastar un terç d'aquests diners per despeses de manutenció, publicitat i personal. En aquell cas, la família es va defensar al·legant que no l'utilitzarien per a despeses legals.

El "Daily Mail" afegeix que les donacions han baixat considerablement després que els McCann van ser declarats sospitosos el passat mes de setembre.

Anar al contingut