El Crist de la Bona Mort, envoltat de legionaris en la manifestació de l'any passat a l'Hospitalet de Llobregat (ACN)
L'Hospitalet

Els legionaris renuncien a desfilar a la Setmana Santa de l'Hospitalet

Els Cavallers Legionaris sí que desfilaran a Palafolls amb la confraria Sant Lluís i Santa Maria, malgrat l'oposició del rector i el consistori

RedaccióActualitzat

La Germandat dels Cavallers Legionaris de Barcelona no participarà aquest any en les processons de Setmana Santa de l'Hospitalet.

L'any passat, després de dos anys consecutius de desfilades dels legionaris, el consistori de l'Hospitalet va prohibir, sense èxit, la processó.

Malgrat la prohibició, els legionaris van acabar sortint al carrer i van desfilar amb el Crist de la Bona Mort. Ho van fer en forma de manifestació i acompanyats d'un miler de persones per protestar i per denunciar la voluntat del consistori de "voler controlar la vida religiosa de l'Hospitalet". La marxa la va convocar el polèmic rector de la parròquia de la Concepció, Custodio Ballester.

Segons el rector Ballester, aquest any, la germandat no ha sol·licitat desfilar a l'Hospitalet perquè té un acte programat a Barcelona el 22 d'abril.

A l'Hospitalet de Llobregat ja fa temps que veïns i Ajuntament critiquen obertament l'actitud de l'anomenat "capellà legionari". De tarannà ultraconservador, Custodio Ballester és, des de fa 15 anys, el rector de la parròquia del barri de Sant Feliu. Cada any treu en processó el Crist de la Bona Mort, fins ara custodiat pels legionaris, que desfilaven armats i cantaven himnes militars.

A més del conflicte per les desfilades dels legionaris, l'enfrontament entre Custodio Ballester i l'Ajuntament de l'Hospitalet s'ha intensificat des del novembre arran de l'homenatge a la División Azul que es va fer a la parròquia.

Legionaris a Palafolls

On sí que hi haurà desfilada de la Germandat dels Cavallers Legionaris és a Palafolls. La confraria Sant Lluís i Santa Maria els ha tornat a convidar a la Setmana Santa del municipi.

Aquest Dijous Sant, a partir de dos quarts de vuit del vespre, tornaran a sortir als carrers del barri de Sant Lluís. L'any passat, aquesta processó ja va generar polèmica pel rebuig social que va generar i perquè es va acabar fent, tot i la prohibició explicita de l'Ajuntament.

El patró major de la confraria Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls i exregidor del PP, Óscar Bermán, ha defensat poder convidar els legionaris sense que això hagi de generar cap mena de polèmica. Bermán assegura que la processó de Dijous Sant és un acte plenament legal.

Però en aquest municipi, els legionaris no compten amb les simpaties del rector de la parròquia. El mossèn no els autoritza a fer servir l'església i la processó sortirà des del carrer i farà un circuit circular pel barri. L'Ajuntament de Palafolls no s'ha pronunciat encara sobre aquesta desfilada.
 

Anar al contingut