Venècia

"Els idus de març", de Clooney, convenç la Mostra

La Mostra de Venècia desplega la catifa vermella i obre les portes, un any més. Aquesta edició, la número 68, promet ser una de les millors dels últims anys, amb bon cinema d'autor i una gran dosi d'estrelles de Hollywood, algunes de les quals ja s'han passejat pels canals, com George Clooney. La pel·lícula que protagonitza i dirigeix, "Els idus de març", ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida al festival, en què competeixen fins a 23 films. També es presentarà a competició la pel·lícula de Roman Polanski "Un déu salvatge", que té participació catalana. A la Mostra, a més, es podran veure altres treballs de producció catalana, com les pel·lícules "Eva" i "Girimunho", i el documental "Hollywood talkies".

Actualitzat
Venècia acull fins al 10 de setembre la Mostra Internacional de Cinema. El festival arrenca aquest any amb una gran dosi d'estrelles de Hollywood, com George Clooney o la cantant Madonna. De fet, la pel·lícula que protagonitza i dirigeix Clooney, "Els idus de març", que opta al Lleó d'Or a la millor pel·lícula, ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida de la secció oficial. Es tracta del quart film de Clooney com a director i en què també n'és guionista i hi fa d'actor. L'acompanyen en el repartiment Ryan Gosling, Philio Seymour Hoffman, Paul Giamatti i Rachel Wood.

La primera projecció de la pel·lícula "Els idus de març" davant la premsa matinal sembla que ha deixat bon gust de boca. Tot i l'aplaudiment apagat de la premsa i la "falta d'emoció" de la pel·lícula, sembla que l'obra de Clooney convenç i té força opcions d'optar al Lleó d'Or.

La trama d'aquest film se centra en l'assessor d'un candidat presidencial demòcrata que aprèn la importància que poden tenir els ideals. El film, de caràcter polític i amoral, inclou un joc perillós de poder, sexe i diversos problemes que el treballador del governador, interpretat per George Clooney, haurà d'enfrontar.

Després de l'exhibició davant la premsa, el director de la pel·lícula, acompanyat dels actors del film, excepte del protagonista, Ryan Gosling, han assistit a la roda de premsa, on Clooney ha afirmat que a la pel·lícula és poc important la política i ho és més la moralitat o més aviat l'absència de la moralitat. Per Clooney, "dirigir-me a mi mateix, m'agrada, i dir-me a mi mateix: 'bon rodatge, George'". L'estrella de Hollywood ha declarat que després del seu recorregut ja tocava un film de rerefons i més personal i ha acabat dient que el que pretén és plantejar preguntes més que respostes i implicar l'espectador en el debat.

"Els idus de març" és el primer d'un total de 23 films que competiran pel Lleó d'Or. Destaquen el film de Roman Polanski "Un déu salvatge", que té participació catalana, i el del canadenc David Cronenberg, que competeix pel Lleó d'Or amb "Un mètode perillós".

Aquest dijous, Polanski compartirà els focus de Venècia amb Madonna, que presentarà la seva segona pel·lícula, "W.E". Aquest film recull la història d'amor del rei anglès Eduard VIII i la nord-americana Wallis Simpson. Amb aquest pretext, la cantant tornarà al mateix escenari on va rodar el 1984 "Like a Virgin".

A banda d'"Un déu salvatge", que té participació catalana, a la Mostra també es podran veure altres treballs de producció catalana, com les pel·lícules "Eva" i "Girimunho", i el documental "Hollywood talkies".

Altres actors que passaran pel Festival de Venècia són Al Pacino, Matt Damon, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow o Colin Firth, entre d'altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut