Brussel·les

Els hostalers belgues es plantegen demandar un portal de meteorologia per la caiguda de turistes

Els hostalers belgues culpen un popular portal de meteorologia de la caiguda de reserves turístiques. Es plantegen una demanda per les previsions a llarg termini que "anuncien un temps terrible".

RedaccióActualitzat
L'estiu no pinta bé a Bèlgica. Segons les previsions meteorològiques a llarg termini, serà plujós i fresc. Una previsió que no agrada al sector de l'hostaleria, especialment de la costa. Estan tan molestos que fins i tot es plantegen denunciar un popular portal de meteorologia.

La ciutat balneària de Knokke abandera una protesta contra Météo Belgique, un lloc web famós per les previsions dels temps. Els hostalers d'aquesta ciutat ha fet front amb altres municipis costaners i estan analitzant si poden portar als tribunals a la popular pàgina web.

El president de l'oficina de turisme de Knokke, Daniel Despiegelaer, descriu la situació amb contundència: "Estem farts de les previsions a llarg termini, que causen danys molt importants des del punt de vista econòmic".

Els responsables de Turisme de la costa belga alerten de la poca fiabilitat de les tendències a llarg termini i de les "enormes pèrdues" que provocarà el descens de turistes d'aquests mesos.

Despiegelaer ha avançat que si finalment no es pot denunciar el lloc web, faran campanyes a través dels mitjans de comunicació per contrarestar els efectes de les previsions meteorològiques.

Previsions menys depriments

La previsió de mal temps tampoc agrada als parcs d'atraccions. Els responsables d'aquestes instal·lacions acusen les televisions d'oferir butlletins "depriments i injustament incomplets".

Els parcs d'atraccions fins i tot volen ensenyar als meteoròlegs a donar una informació més positiva. Tal com explica, Jean-Christophe Parent, un dels responsables del parc Walibi, "per què no parlar de sol, en lloc de fer referència a ‘clarianes', que és molt més restrictiu?"

Els parcs d'atraccions conviden a detallar tres paràmetres que consideren importants: el nombre d'hores de sol, la probabilitat de pluges i la seva durada.

Informació, no propaganda

Les televisions francòfones RTBF i RTL precisen que un butlletí "és informació i no propaganda" i insisteixen en el caràcter objectiu de les seves previsions.

El portal Météo Belgique també ha explicat que les seves previsions, que inclouen informacions a curt, mitjà i llarg termini, són fiables en un alt percentatge, però no infalibles.
Anar al contingut