Madrid

Els estibadors anuncien nou jornades més de vagues

Les aturades seran partir del 6 de març si el consell de ministres aprova divendres el nou decret llei

RedaccióActualitzat

Els sindicats d'estibadors han presentat un nou preavís de vaga per a nou jornades alternes a partir del 6 de març que es farà efectiu si el consell de ministres aprova divendres que ve sense modificacions el reial decret llei de reforma del sector de l'estiba.

El Consell Internacional d'Estibadors reclama al govern espanyol un acord per mantenir les condicions laborals actuals i l'elevat índex de productivitat. Després d'haver suspès la vaga que havien convocat per aquest dilluns, ara adverteixen que les mobilitzacions tornaran si el Consell de Ministres de divendres aprova el decret sense consens. El Coordinador General del Consell, Jordi Araunde i ha explicat què aprovar el decret comportaria precaritzar el treball:

" Com està ara el decret llei el que passa és que acomiaden 6.500 famílies. I les indemnitzacions, a sobre, amb diners públics. Precarització del treball d'estibador, un treball d'estibador és dur, que tots els privilegis que diuen ells són mentida."

El govern espanyol assegura que no pot esperar més per aprovar el decret de reforma del sector. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha donat a entendre al Senat que es podria aprovar divendres que ve:

" Per al que no hi ha temps és per a la sentència, i ens golpejarà com cap altra ho ha fet fins ara al regne d'Espanya. Per això és urgent aprovar el decret llei."

Aquesta sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea li representaria una multa de 134.000 euros diaris, a banda dels 21 milions que ja ha de pagar per haver mantingut un sistema contrari al que reclama la Comissió.

Els treballadors amenacen d'estendre les mobilitzacions a altres ports del món si el decret s'aprova sense consens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut