Els detinguts pels atemptats poden fer front a una pena de presó permanent revisable

El jutge de l'Audiència Nacional desestima el recurs dels dos detinguts, que continuaran a la presó

RedaccióActualitzat

Els dos detinguts en relació amb els atemptats de fa 15 dies a Catalunya seguiran a la presó. El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha decidit mantenir empresonats Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemalal.

El jutge ha desestimat els recursos que tots dos van presentar perquè considera que hi ha indicis sòlids de la seva activa participació en els atemptats.

Andreu afegeix que els presumptes terroristes podrien ser jutjats per 16 delictes d'assassinat i més de 100 de lesions de caràcter terrorista, entre d'altres.

El jutge avisa que aquests delictes podrien comportar la pena de presó permanent revisable per als dos detinguts.

 

Els dos detinguts són l'únic supervivent de l'explosió d'Alcanar i el germà d'un dels abatuts a Cambrils. De Driss Oukabir, el jutge diu que va ser "cooperador necessari per cometre els atemptats" i que hi ha dades objectives per concloure que era "plenament conscient que el seu germà, Moussa Oukabir, va patir una radicalització de tipus religiós" que es reflectia en la seva manera de vestir i pentinar-se i en els seus hàbits religiosos. 

En la interlocutòria, el jutge Andreu recull que Oukabir va reconèixer que el seu germà creia que el vigilava la policia. A més, Oukabir haura admès que el seu germà li va dir que els musulmans havien de fer "la jihad que implica guerra".

 

El lloguer de la furgoneta

El jutge també desmunta la versió d'Oukabir, que explica que va llogar la furgoneta amb què es va cometre l'atemptat a la Rambla perquè el seu germà Moussa, Mohamed Hichamy i Younes Abouyaaqoub l'hi van demanar. Diu que volien fer una mudança, però el magistrat explica que Driss no ha pogut donar cap detall del trasllat.

A més, el jutge destaca que per fer el lloguer del vehicle va fer fins a 100 quilòmetres acompanyat del que es considera nucli dur de la cèl·lula: Mohamed Hichamy i Younes Abouyaakoub.

La interlocutòria també recull les contradiccions d'Oukabir, que va dir a la policia que el seu germà li havia robat la documentació i després ha explicat que el lloguer va ser un favor al seu germà.

El jutge s'esplaia molt menys amb la situació de l'altre detingut, Mohamed Houli Chemalal. Diu que ha reconegut bona part dels fets i que l'objectiu era preparar artefactes explosius per cometre atemptats.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut