Els àudios de Villarejo esquitxen el periodista García Ferreras per un compte fals de Podem

Una gravació entre el periodista i l'excomissari mostra com Ferreras va donar una informació que li va facilitar Eduardo Inda tot i que creia que era falsa

RedaccióActualitzat

"És molt tosc, però ho donarem". Amb aquestes paraules, el periodista de La Sexta Antonio García Ferreras hauria difós una informació que creia falsa. La notícia feia referència a uns comptes bancaris de Pablo Iglesias en un paradís fiscal.

La frase l'hauria dit en una conversa amb l'excomissari José Manuel Villarejo, cara visible de les clavegueres de l'Estat, que ha difós el mitjà Crónica Libre.

Segons explica la periodista Patrícia López, la conversa és de 2016, un any abans que Villarejo fos detingut. La gravació es va fer en un restaurant i, entre d'altres, es pot veure el to de cordialitat entre el periodista i l'excomissari.

En un moment de l'àpat, Villarejo reconeix que la informació sobre uns comptes d'Iglesias a l'illa Saint Vincent i les Grenadines per rebre diners del govern de Veneçuela era una invenció de les clavegueres. Aquesta "notícia" la va publicar Eduardo Inda al mitjà OK Diario.

Ferreras, a la gravació, reconeix que no se'n refiava de la informació: "És massa tosc". Però així i tot va decidir donar-la.

"Li vaig dir: 'Eduardo, això és molt seriós, jo hi vaig, però això és molt delicat i és massa tosc'

Aquí es pot sentir la conversa:


En un altre moment de la conversa, Ferreras explica a Villarejo que Inda és per ell com un germà: "Tu ja saps que a l'Eduardo [Inda] l'estimo… l'estimo un ou, l'estimo com un germà".

Inda i el mitjà OK Diario han estat molt criticats per les seves informacions sobre Podem i l'independentisme. Quan el periodista estava al diari El Mundo és un dels redactors que van firmar l'article sobre un fals compte bancari a Suïssa de l'aleshores candidat a la reelecció a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias.


Iglesias, indignat

Les revelacions han coincidit amb l'entrevista a l'exlíder de Podem Pablo Iglesias al programa "Preguntes freqüents". El polític ha recordat que va haver de sortir a desmentir aquesta informació:


"Com es pot donar una informació quan creus que és mentida?", s'ha preguntat Iglesias.

Considera que el seu partit -- igual que l'independentisme, diu -- ha estat víctima de les clavegueres de l'Estat:

 

Des de La Sexta ho neguen

Tot i que La Sexta no ha fet cap comunicat formal, fonts de la cadena han assegurat que és absolutament fals que s'oferís aquesta informació sabent que era mentida.

Recorden que, quan es va informar per primera vegada del presumpte compte a l'illa Saint Vincent i les Grenadines, Iglesias va sortir immediatament a la Sexta per desmentir-ho.

Segons destaquen aquestes fonts, la conversa amb el comissari va ser mesos més tard de l'aparició de la notícia a Espanya i a Miami i va ser llavors quan Villarejo va traslladar el dubte de la credibilitat dels documents que manejava i investigava la policia espanyola.

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo IglesiasJosé Manuel Villarejo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut