El bisbe de Solsona, Xavier Novell.
El bisbe de Solsona demana que els advocats que tramitin divorcis estiguin batejats. (Foto: ACN)
Solsona

Els advocats defensen que poden tramitar nul·litats matrimonials encara que no estiguin batejats

Recorda que existeix aquest requisit, que recull el dret eclesiàstic però que fins ara no s'havia demanat

RedaccióActualitzat

Sorpresa en el món jurídic per l'anunci del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que adverteix els advocats de la seva diòcesi que, si volen tramitar nul·litats matrimonials, han d'estar batejats. Advocats de Lleida i de la Catalunya central han rebut una carta del bisbe on els recorda l'obligatorietat d'estar batejats per fer aquests tràmits.

Segons fonts consultades per Catalunya Informació, el dret canònic ho estableix així, però en la pràctica cap tribunal eclesiàstic ho demanava de manera explícita. El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, que ha rebut la carta, diu que un advocat no batejat té alternatives: "No m'havia trobat mai amb cap altre tribunal que m'ho demanessin. El que pots fer és enviar una instància i dir que estàs llicenciat en dret canònic. En aquest cas no compleixo aquest requisit però demano que se'm dispensi i que se'm permeti actuar en aquest tribunal."

El bisbe Xavier Novell ha enviat la carta als advocats que porten algun cas en la seva diòcesi. Ho fa ell personalment perquè des de fa un temps ha assumit la feina del vicari judicial de Solsona, retirat per jubilació. Una de les funcions és validar les nul·litats de matrimonis catòlics. Segons Novell, el requisit dels lletrats d'estar batejats l'estableix el dret eclesiàstic, encara que fins ara no s'ha demanat de manera explícita.

 

 

 

Anar al contingut