Els diplomàtics russos i les seves famílies agafen l'avió que els ha portat a Moscou (Reuters)
Els diplomàtics russos i les seves famílies agafen l'avió que els ha portat a Moscou (Reuters)
Londres

Els 23 diplomàtics russos expulsats del Regne Unit abandonen Londres

Aquest dimarts acabava el termini que Theresa May els va donar per sortir del país en represàlia per l'enverinament de l'exespia rus Serguei Skripal

RedaccióActualitzat

Els 23 diplomàtics russos expulsats pel govern britànic pel cas Skripal han abandonat el Regne Unit. Els mitjans locals han divulgat imatges on se'ls veu pujant amb les seves famílies als autobusos que se'ls han endut de l'ambaixada a Londres. Després han agafat l'avió que els ha portat a Rússia. Aquest dimarts s'havia complert el termini que els va donar la primera ministra, Theresa May, per sortir del país.

A Rússia, mentrestant, un científic de l'època de la Guerra Freda ha assegurat que va participar personalment en la creació de Novitxok, el sistema d'armes químiques utilitzat, segons Londres, per enverinar Serguei Skripal i la seva filla. Ho ha dit a l'agència estatal russa Ria-Novosti i ha desmentit així la versió del Kremlin, que diu que aquest programa no ha existit mai. El científic, però, també afirma que el Novitxok no té res a veure amb el cas de l'exespia. Si fos així, diu, Skripal i la seva filla estarien morts i no en estat crític.

La cancelleria russa ha convocat per aquest dimecres tots els ambaixadors estrangers a una reunió extraordinària per informar-los sobre la posició oficial del Kremlin en el cas de l'enverinament de l'agent doble. Aquest dilluns, el president Putin, reelegit als comicis d'aquest diumenge, va afirmar que ningú amb seny pot pensar que Moscou estigui al darrere d'aquest afer, "en vigília d'unes eleccions presidencials i del Mundial de futbol."

Anar al contingut