Trobada entre el govern i els tres condemnats pel 9-N: Mas, Ortega i Rigau (ACN)
Trobada entre el govern i els tres condemnats pel 9-N: Mas, Ortega i Rigau (ACN)
Tarragona

El TSJC diu que la sentència del 9-N és "justa" perquè "no ha satisfet" cap de les parts

El president del Tribunal, Jesús María Barrientos, ha defensat la "llibertat" i la "independència" dels magistrats en la resolució

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha defensat el veredicte contra Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

Barrientos l'ha valorat per primer cop des que va sortir la sentència la setmana passada. Segons el magistrat, el fet que totes les parts -fiscalia i condemnats- l'hagin recorregut pot indicar que no les ha "satisfet plenament", i que per tant, el tribunal ha pres una "una decisió justa".

El president del TSJC ha defensat que els magistrats van resoldre amb "absoluta llibertat i independència", i convençuts que havien pres "la decisió correcta". 

Mas, Ortega i Rigau presenten recurs al Suprem contra la sentència  

El recurs dels tres condemnats contra la sentència d'inhabilitació per la consulta del 9-N ha arribat avui. L'han presentat al Tribunal Suprem. Mas, Ortega i Rigau ho han fet basant-se en els seus drets reconeguts a la Constitució. 

L'expresident Artur Mas ha invocat la vulneració de cinc principis constitucionals en el recurs. Mas, Ortega i Rigau consideren que la sentència del TSJC que els condemna a penes d'entre 2 anys i 1 any i sis mesos d'inhabilitació per desobediència pel procés participatiu del 9-N contradiu els drets constitucionals a la participació i a la llibertat ideològica i d'expressió. Aquests recursos s'afegeixen als que va anunciar la fiscalia la setmana passada, però en sentit contrari, ja que el fiscal demana que també siguin condemnats per prevaricació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut