Barcelona

El Teatre Lliure estrena "Vida privada", de Josep Maria de Sagarra

Per a molts "Vida privada" és la millor novel·la en llengua catalana de la primera meitat del segle XX. Ara, el director Xavier Albertí l'ha portat a l'escenari del Teatre Lliure per primera vegada. Albertí n'ha fet una adaptació lliure que, com ha explicat, representa la culminació d'un procés de recuperació del patrimoni cultural a través d'una barreja de gèneres com el vodevil català, el cuplet, la revista musical, el melodrama i el teatre social del Paral·lel dels anys 20 i 30. Així, amb aquesta versió teatral pretén reivindicar un autor com Sagarra, que considera injustament poc valorat.

Actualitzat
El Teatre Lliure estrena aquest dimecres la versió teatral d'una de les obres de la literatura catalana de principis del segle XX més ben valorada: "Vida privada" de Josep Maria de Sagarra.

L'adaptació és de Xavier Albertí i es podrà veure fins al 5 de desembre al Teatre Lliure de Montjuïc. Albertí, que per primera vegada porta aquesta novel·la al teatre, ha convertit 600 pàgines en tres hores, durant les quals barreja diferents gèneres teatrals com el cuplet, el vodevil català, la revista musical o el melodrama, per explicar la història de la nissaga dels Lloberola. Com ha explicat el director, està farcida de material musical per reivindicar aquell alè del Paral·lel i del barri xinès que es destil·la a la novel·la, publicada l'any 1932.

Així, a través d'un apassionant joc entre la música i el teatre, s'explica aquest retrat mordaç de l'aristocràcia barcelonina i la seva decadència, que, segons el mateix Josep Maria de Sagarra, al costat de la realitat, no passava de ser una modesta novel·la rosa.

El repartiment compta amb 12 actors, encapçalats per Pere Arquillué i Imma Colomer, i una pianista que donaran vida a les paraules de Josep Maria de Sagarra en un espectacle on, segons Albertí, Barcelona n'és la protagonista absoluta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut