Madrid

El Suprem rebutja la querella de Manos Limpias contra Zapatero per la reunió del PSE amb Batasuna

El Suprem no ha admès a tràmit la querella interposada pel sindicat de funcionaris Manos Limpias contra dirigents socialistes per la reunió mantinguda entre dirigents del PSE-EE i de Batasuna el mes de juliol passat. D'aquesta manera, l'alt tribunal avala la reunió i assenyala en una interlocutòria que no hi ha cap obstacle en els contactes entre els partits polítics i la formació il·legalitzada, mentre no hi hagi cap ordre expressa que ho prohibeixi.

Actualitzat
La sala penal del Tribunal Suprem ha acordat no admetre a tràmit la querella que el sindicat Manos Limpias va interposar contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i diversos dirigents del PSOE i el PSE-EE, per la reunió que Patxi López i Rodolfo Ares van mantenir al juliol passat a Sant Sebastià amb el líder abertzale Arnaldo Otegi.

L'alt tribunal creu que seria "un frau constitucional" que algú pretengués "corregir la direcció de la política interior o exterior" que la Constitució encomana al govern democràticament legitimat, i que seria "impropi" pensar que els tribunals controlen l'acció de l'executiu i dels altres poders de l'Estat sometent a un enjudiciament penal els seus titulars.

La querella de Manos Limpias sostenia que els dirigents socialistes havien incorregut en delictes de prevaricació, desobediència i trencament de la mesura cautelar. Tot i això, el Suprem, de la mateixa manera que la fiscalia, sosté que els fets no són "constitutius de cap il·licitat penal".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut