París

Processats els tres presumptes membres d'ETA detinguts dissabte a França

Els tres presumptes membres de l'aparell militar d'ETA arrestats dissabte al sud de França han estat processats a París per associació amb finalitats terroristes, entre altres càrrecs, segons fonts judicials. Els suposats terroristes haurien acampat el passat mes de novembre prop d'un dipòsit de dinamita industrial del sud de França i haurien robat diversos cotxes a la regió.

Actualitzat
Es tracta d'Eneko Bilbao Aresti, Borja Gutiérrez Elorduy i Zorion Salsamendi Abad, que van ser detinguts en una casa rural de lloguer a Labesserette, al sud del departament de Cantal, després de deixar un rastre de cotxes robats a la regió des de mitjans de novembre.

Sobre Bilbao pesava una ordre d'arrestament a Espanya en relació amb l'atemptat perpetrat el 2002 contra l'aleshores dirigent de les Joventuts Socialistes al País Basc i actual diputat Eduardo Madina. Salsamendi també està reclamat per l'Audiència Nacional, mentre que Gutiérrez té antecedents per kale borroka.

Les jutges antiterroristes Laurence Le Vert i Marie-Antoinette Houyvet els han imputat per uns delictes d'associació de malfactors amb finalitats terroristes -delicte penat amb fins a deu anys de presó-, tinença il·legal d'armes i municions, receptació de robatori amb arma en banda organitzada i una desena de robatoris de vehicles, també en banda organitzada, a més de tinença de documentació falsa, entre altres càrrecs. Les imputacions per delictes en banda organitzada implique un judici pel tribunal especial criminal.
Anar al contingut