Barcelona

El Sindicat de Mossos denuncia que es malgasten recursos destinant antiavalots a vigilar els manters

Segons ha pogut saber TV3, des de fa un mes, els Mossos d'Esquadra eviten la presència del top manta al voltant del Palau de Mar i del passeig Joan de Borbó de Barcelona amb agents de cossos especialitzats

RedaccióActualitzat

Entre 40 i 50 mossos d'esquadra de les unitats d'intervenció especialitzades Brimo i Arro vigilen durant tot el dia que els manters no s'instal·lin a les voreres del Palau de Mar i del passeig Joan de Borbó de Barcelona. Es reparteixen en dos torns, de matí i tarda, i, segons ha pogut confirmar TV3, algunes de les unitats vénen diàriament de Tarragona o fins i tot de la Seu d'Urgell, amb l'ordre expressa d'evitar amb la seva presència el top manta. Pel Sindicat de Mossos d'Esquadra, amb la situació actual d'alerta terrorista, fer servir els dos cossos especialitzats és malgastar recursos.

El torn de guàrdia acaba a dos quarts de deu de la nit i els manters, que ho saben, esperen pacientment a l'altre costat del carrer que se'n vagin les quatre furgonetes de la Brimo. A dos quarts en punt, corredisses per agafar el millor lloc al passeig, davant la mirada perplexa dels comerciants, que desmunten les seves parades conscients que se'ls ha acabat el negoci. 

El Departament d'Interior no ha volgut fer cap declaració sobre la presència dels cossos antiavalots per dissuadir els manters.

Al voltant del Palau de Mar i a l'inici del passeig Joan de Borbó s'hi han instal·lat aquest dimarts a la nit 180 manters, una xifra que, segons els comerciants i els Mossos d'Esquadra, pot arribar a 800 en un cap de setmana.

Pisarello diu que s'ha reduït a 300 el nombre de manters

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat que el fenomen dels venedors ambulants "s'ha reduït de manera substancial" a la ciutat. "Teníem prop de 800 venedors irregulars al passeig Joan de Borbó. Ara hem passat a una xifra d'uns 300 en el conjunt de la ciutat, per tant, és un fenomen que ha baixat", ha destacat. 

Pisarello ha demanat que no hi hagi "visions alarmistes" sobre els manters i ha recordat que el govern municipal ha dit des del primer dia que aquest fenomen no es pot resoldre "de la nit al dia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut