Theresa May a Downing Street, amb el seu marit, Philip, al fons (Reuters)
Theresa May a Downing Street, amb el seu marit, Philip, al fons (Reuters)
Londres

El Regne Unit renunciarà a la presidència rotatòria del Consell Europeu l'any que ve

Theresa May ho ha comunicat al president del Consell, Donald Tusk, en una conversa telefònica

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ha decidit renunciar a la presidència de torn del Consell Europeu l'any que ve, després del triomf del Brexit, la sortida britànica de la UE, en el referèndum del mes passat. Segons informa la residència de Downing Street, la primera ministra britànica, Theresa May, va comunicar aquesta decisió al president del Consell Europeu, Donald Tusk, en una conversa telefònica que tots dos van tenir aquest dimarts. May li va dir que el seu país estarà massa ocupat en les negociacions per abandonar la Unió Europea.

Londres havia de presidir el Consell la segona meitat del 2017, després de Malta i abans d'Estònia, però els plans han canviat després del vot a favor del Brexit al referèndum del 23 de juny. Theresa May se sotmetrà aquest dimecres a la primera sessió de control del Parlament britànic, abans d'anar a Berlín per reunir-se amb la cancellera Angela Merkel.

La cap del govern va assumir el poder fa una setmana després de la dimissió de David Cameron arran de la victòria del Brexit.

Anar al contingut