Banjul

El president de Gàmbia declara el país un "estat islàmic"

Segons Yahya Jammeh, la declaració està en sintonia amb el fet que més de 90% dels gambians són musulmans

Actualitzat

El president de Gàmbia, Yahya Jammeh, ha declarat aquesta república de l'oest d'Àfrica un "estat islàmic", segons publica la pàgina web de la presidència.

"El destí de Gàmbia està en mans del totpoderós Al·là. Des d'avui, Gàmbia és un estat islàmic. Serem un estat islàmic que respectarà els drets dels ciutadans".

Aquest text va acompanyat d'una fotografia del president amb un exemplar de l'Alcorà. Jammeh ha dit que la proclamació va en la línia dels valors i la identitat religiosa del país. Més del 90 % dels gambians són musulmans. "Com que els musulmans som majoria al país, Gàmbia no es pot permetre continuar amb el llegat colonial", ha dit Jammeh.

També ha afegit que no imposarà normes en la manera de vestir i que els que tenen una altra fe la podran practicar lliurement.

El president Yahya Jammeh dirigeix el país amb mà de ferro des que va prendre el poder amb un cop d'estat fa 21 anys. Sovint, el seu règim ha estat acusat de greus violacions dels drets humans. És especialment bel·ligerant amb els homosexuals, que relaciona amb la lepra, la tuberculosi o la gonorrea. El 2007 va anunciar que havia que havia trobat una herba que curava la sida.

Al darrere de la conversió del país, hi ha el fracàs de l'economia basada únicament en el turisme i el distanciament amb el Regne Unit i amb la Unió Europea. Jammeh té ara l'esperança que el món àrab l'ajudi a recuperar econòmicament el país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut