Madrid

El PP es querella contra Garzón per prevaricació

El Partit Popular ha presentat, finalment, la querella contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. La querella ha estat presentada a primera hora del matí per l'advocat del PP. Els populars consideren que Garzón ha comès un delicte de prevaricació per haver dut a terme actuacions judicials "amb plena consciència que no tenia competència" per instruir el cas. Garzón es va reincorporar a l'Audiència aquest dimarts, després d'ingressar divendres en un hospital per una crisi d'ansietat. El PP va donar uns dies de termini al magistrat perquè s'inhibís de la causa de la presumpta trama de corrupció empresarial que esquitxa els populars. El PP confiava que "durant el dia" d'ahir el magistrat se'n desvincularia, però ja havia advertit que, si no ho feia, s'hi querellarien en contra.

Actualitzat
Els populars tenien la querella contra Baltasar garzón "redactada" i "preparada", segons va informar la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría. Durant aquest dimarts van estar esperant que el jutge s'inhibís del "cas Gürtel". Però el magistrat, acabat d'incorporar a la feina després de la crisi d'ansietat que l'ha tingut hospitalitzat uns dies, no ho va fer i aquest mateix matí, a primera hora, l'advocat del PP ha presentat davant el Tribunal Suprem la querella per prevaricació contra el jutge de l'Audiència Nacional. Ho ha fet sol, no l'ha acompanyat cap dirigent popular.

Segons el PP, Garzón va realitzar actuacions judicials tot i tenir plena consciència que no tenia competència per instruir el cas. Els populars recorden, a més, que Garzón ha superat de llarg el termini de tres dies que dimecres passat li va donar el fiscal perquè s'inhibís de la causa que investiga en haver-hi imputats aforats.

El PP tampoc passa per alt en el seu escrit la ja famosa cacera que van compartir el magistrat de l'Audiència Nacional i el recentment dimitit ministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo quan el primer investigava la presumpta trama que implica diversos dirigents del PP a Madrid i València.

Anar al contingut