El ple de l'ajuntament de Barcelona tomba els pressupostos
El ple de l'ajuntament de Barcelona tomba els pressupostos
Barcelona

El ple de l'Ajuntament de Barcelona tomba els pressupostos per segon any consecutiu

Un cop més, Ada Colau haurà de vincular l'aprovació del comptes a una qüestió de confiança, a la qual, si l'oposició no presenta cap alternativa, quedaran autoritzats

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat els pressupostos per segon any consecutiu. L'alcaldessa Ada Colau està obligada a sotmetre's a una qüestió de confiança si vol tirar endavant els comptes. El ple ja s'ha convocat per al dia 2 de febrer.

Només hi ha votat a favor l'equip de govern de Barcelona en Comú. El PDeCAT i Esquerra Republicana s'han abstingut, mentre que el PSC, exsoci de govern d'Ada Colau, hi ha votat en contra. També hi han votat en contra el PP, Ciutadans, la CUP i el regidor no adscrit de Demòcrates. El debat de pressupostos ha estat marcat pels retrets del govern, els demòcrates i els republicans al PSC per votar-hi en contra. PSC i Barcelona en Comú van trencar el pacte de govern el novembre passat després que els socialistes donessin suport a l'aplicació del 155 a Catalunya.

De fet, el tinent d'alcalde Gerard Pisarello ha recriminat que els socialistes que hagin canviat el seu vot després d'estar-hi d'acord en la comissió de pressupostos en què "mai havien mostrat cap discrepància de fons"

"Vam governar junts, això va tenir moltes coses positives però quan em vol donar lliçons des de l'esquerra, li dic la veritat, el tarannà dialogant que vull tenir (falla)..."

Jaume Collboni acusa el govern de Colau d'utilitzar els pressupostos com "una oportunitat per canviar d'aliats amb les forces independentistes".

"A lliçons de populisme no el guanyaré. Si aquest discurs podemita, una mica antic quan està acordant amb el PDeCat que per vostès eren la representació viva de l'oligarquia capitalista extractiva i no sé quantes coses més, home, una mica de contenció!"

Sònia Recasens del PDECat, ha retret a l'alcaldessa, dient-li "posi's a governar!", no ser capaç de tancar acords per garantir l'aprovació del pressupost i que no es pot governar amb "minoria i equidistància".

"Aquí hi ha una minoria absoluta un aïllament profund a dins i a fora de la ciutat. Vostè alcaldessa ha pagat l'equidistància. Ha volgut allunyar-se de tots i tothom i aquí té els resultats. Barcelona no pot governar-se així."

El portaveu d'ERC Alfred Bosch ha lamentat el vot del PSC, però també la postura de PP i Ciutadans que ha acusat de voler aplicar el 155 a l'Ajuntament.

"Lamentem també la postura de PP i Ciutadans. Dir que no aproven aquests pressupostos desmereixent altres persones d'aquest consistori, els seus companys regidors, per les seves idees, però què estan fent? Estan portant el 155 a aquest ple?"

 

Qüestió de confiança

La falta d'acord entre els grups a l'oposició, probablement no farà prosperar la qüestió de confiança però posa en evidència l'aïllament de l'equip de govern.

Ara l'alcaldessa Ada Colau ha de convocar un nou ple, un ple extraordinari en el qual vincularà l'aprovació dels pressupostos a una qüestió de confiança. Aleshores, l'oposició tindrà un mes per acordar un alcalde i un pressupost alternatiu: si no ho aconsegueix, els comptes de Colau s'aprovaran automàticament en acabar aquest termini. Aquest procediment en pot portar a finals del mes de febrer o principis de març.

L'alcaldessa ha assegurat que inclourà les aportacions acordades amb els grups amb qui les ha negociat.

 

ARXIVAT A:
En comú
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut