Barcelona

El planeta, a les fosques contra el canvi climàtic

Els ciutadans de tot el planeta estan convocats a apagar avui tots els llums i aparells electrònics durant 5 minuts, entre les 19.55 i les 20.00. La iniciativa ha sorgit de l'organització Aliança pel Planeta, és una protesta contra el canvi climàtic i s'hi han sumat col·lectius i institucions. Hi ha el mateix Ministeri de Medi Ambient, però també l'Ajuntament de Barcelona, Mercats de Barcelona, ICV i Ecologistes en Acció, entre altres organitzacions. Els convocants diuen que no es tracta d'estalviar energia, sinó de conscienciar sobre el problema del canvi climàtic la vigília que es presenti a París l'informe del grup de treball de l'ONU sobre aquest fenomen.

Actualitzat
Quan faltin cinc minuts per les vuit del vespre, s'hauran d'apagar tots els llums, aparells i dispositius elèctrics. El Ministeri de Medi Ambient ha argumentat que dóna suport a la protesta i anima els ciutadans a participar-hi perquè "està compromès" amb la lluita contra el canvi climàtic.

Des de l'Ajuntament de Barcelona han explicat que la façana del consistori estarà a les fosques, com a símbol de la participació en la iniciativa. També es quedaran a les fosques els mercats de Barcelona. I, de fet, els últims dies han circulat correus electrònics entre particulars convidant a fer l'apagada.

La idea de la protesta va sortir del grup ecologista francès Aliança pel Planeta, que la va convocar el dia abans de la presentació de l'informe del grup de l'ONU sobre el canvi climàtic. El grup ha treballat sis anys en un informe en què han col·laborat 2.500 científics de més de 130 països.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut