Barcelona

"El Periódico" publica ara una nota en què els EUA i no la CIA haurien alertat els Mossos

És un document enviat al CITCO el 21 d'agost, quatre dies després de l'atemptat, i que es titula "Text de la nota enviada als Mossos el 25 de maig"

RedaccióActualitzat

Després que el conseller d'Interior i el major dels Mossos sortissin a desmentir i a qualificar de "muntatge" la publicació d'"El Periódico" sobre l'alerta de la CIA d'un possible atemptat a la Rambla, el diari insisteix, aquest divendres, en les seves informacions.

"El Periódico" publica, ara, la suposada nota original que, segons ells, revela que els Estats Units van avisar la policia catalana. El títol diu: "Text de la nota enviada als Mossos el 25 de maig".

 

En aquest document hi apareix el destinatari, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO, un organisme que depèn del Ministeri de l'Interior i del qual no formen part els Mossos.

També hi figura la data del 21 d'agost, és a dir, 4 dies després de l'atemptat a Barcelona.

Per tant, no és la nota que hauria alertat els Mossos al mes de maig, sinó, segons "El Periódico", és la confirmació que va rebre el CITCO que els Estats Units havien avisat els Mossos.

La nova versió del document continua sense mostrar cap firma o segell de l'organisme que l'envia.

En canvi, es rectifiquen algunes de les faltes d'ortografia que hi havia en la primera nota publicada, i que, segons el rotatiu, van ser causades per canviar el tipus de lletra de la nota tal com demanava la font informativa, que els va passar el document xifrat.

Ciutadans, el PSC i el PP han demanat la compareixença de Forn al Parlament per donar explicacions sobre el cas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut