L'oposició reclama la compareixença urgent de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn
L'oposició reclama la compareixença urgent de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn
Barcelona

El PP, C i el PSC reclamen que Forn comparegui al Parlament per l'avís de la CIA

L'oposició parlamentària considera que Interior ha caigut en "contínues contradiccions" i cal ampliar les explicacions donades fins ara

RedaccióActualitzat

Els partits de l'oposició al Parlament de Catalunya han reclamat al govern que comparegui amb caràcter d'urgència per donar explicacions sobre l'alerta dels serveis secrets nord-americans sobre un futur atemptat a la Rambla de Barcelona que hauria arribat als Mossos el maig.

Aquesta alerta, avançada per "El Periódico" el mateix dia de l'atropellament massiu i reiterada pel mateix diari aquest dijous, va ser negada per Interior i els Mossos. Aquest dijous, en canvi, han admès que va existir aquesta alerta, però que es va desestimar. Per això, el PPC ha demanat la compareixença urgent del conseller d'Interior, Joaquim Forn.

Ho ha reclamat el president d'aquest partit, Xavier Garcia Albiol, que ha justificat la urgència per aclarir les "contínues contradiccions del conseller durant la última setmana." Segons Albiol, "és preocupant que la Generalitat digui una cosa avui i demà la contrària."

També el PSC ha exigit la compareixença "immediata" de Forn. Ho ha fet la portaveu Eva Granados amb un comunicat en què diu que cal ampliar "les explicacions que ha donat el conseller" fins ara.

Cs vol que també hi vagin Jané, Soler i Batlle

Per la seva banda el grup parlamentari de Ciutadans ha fet una petició equivalent, però ampliant-la a més persones: volen que també compareguin l'actual director general de la Policia, Pere Soler, l'anterior, Albert Batlle, i l'exconseller Jordi Jané. Aquests dos eren els màxims responsables dels Mossos quan hauria arribat l'alerta.

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha reclamat "transparència i celeritat" tant a Interior com a José Ignacio Zoido, ministre de l'Interior per saber "què ha fallat i què es pot millorar":

"S'ha de donar resposta a les preguntes que queden a l'aire, com saber què va passar després de l'explosió al xalet d'Alcanar o com es controlen els grupuscles que esperonen el jihadisme."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut