El grup parlamentari de CiU, atent a les paraules de Montilla en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El grup parlamentari de CiU, atent a les paraules de Montilla en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament estudia els mecanismes legals per demanar la renovació del TC

El Parlament ha demanat als serveis jurídics de la cambra que elaborin un informe sobre els mecanismes legals que hi ha per demanar la renovació del Tribunal Constitucional (TC). Els juristes hauran de determinar els procediments a partir dels quals es pot declarar incompetent el TC. La mesa i la junta de portaveus els han fet l'encàrrec aquest dimarts, de manera que han donat compliment al tercer punt de la resolució que va aprovar la cambra per exigir la renovació del Constitucional.

Actualitzat
Els altres dos punts del text -aprovat amb els vots del tripartit i de CiU- ja es van executar quan el president del Parlament, Ernest Benach, va enviar una carta als presidents del Congrés i del Senat per traslladar-los l'acord de la cambra catalana.

La resolució proclama que el Parlament "constata que, després de cinc intents fallits de dictar sentència sobre els recursos presentats contra l'Estatut, el Tribunal Constitucional no està en condicions d'exercir les tasques que constitucionalment té assignades" i per això "promourà totes les accions al seu abast a fi d'aconseguir que el TC es declari incompetent". 
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut