Barcelona

Laporta dóna per enterrat l'estat autonòmic i aposta per una Constitució catalana

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha afirmat que les relacions actuals entre Catalunya i la resta d'Espanya demostren la impossibilitat de l'estat de les autonomies i que cal "anar directes a una Constitució catalana". L'aposta de Laporta és justament un dels eixos del programa electoral del líder de Reagrupament, Joan Carretero. Un cop més Laporta no ha aclarit si es presentarà a les eleccions catalanes, però ha apuntat que una raó per entrar en política seria defensar-se "de les crítiques rebudes per part de tots els partits, que semblen més interessats a mantenir la seva àrea privada de caça que en el país".

Actualitzat
"Quan prengui la decisió, sigui quina sigui, rebré crítiques dels partits, així que potser presentar-me seria el millor per, almenys, poder defensar-me", ha declarat Laporta. El president del Barça ha indicat que encara no ha pres una decisió respecte a la seva entrada en política, i ha matisat que, de totes maneres, quan ho faci no serà d'acord amb aquesta premissa.

No obstant això, el president del Barça no se n'ha estat a l'hora de parlar sobre els últims esdeveniments al voltant de la sentència del TC sobre l'Estatut. Laporta ha qualificat d'"atemptat a la dignitat dels catalans" la situació del TC, per la qual cosa ha cridat a la reacció dels catalans i a deixar enrere l'alt tribunal. En aquest sentit, Laporta ha indicat que l'únic horitzó possible és la independència de Catalunya.

Durant un esmorzar-col·loqui del Fòrum Europa, ha recordat que la política és més complexa que presidir un club de futbol i ha reiterat el seu desig de presentar-se amb un partit propi si finalment opta als comicis. Amb tot, Laporta ha recordat que la seva professió és la d'advocat i que no està obligat a fer el salt a la política.

Laporta també ha rebutjat que una sentència del Constitucional que retalli l'Estatut pugui condicionar la seva decisió i ha avançat que vincularà la seva entrada a la política a raons personals i familiars.
Anar al contingut