Barcelona

CDC augura que la reunió entre Zapatero i Rajoy portarà a una "segona Loapa"

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha augurat que la reunió entre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el del PP, Mariano Rajoy, establirà les bases d'una "segona Loapa" i comportarà una involució autonòmica, de manera que es manifestarà la complicitat dels dos partits contra els interessos de més autogovern per a Catalunya. Tot i que a l'ordre del dia de la reunió no es preveu parlar del Tribunal Constitucional i l'Estatut, Felip Puig s'ha mostrat convençut que l'abordaran, tot i que ha temut que si ho fan sigui "per sentenciar definitivament el final de la transició democràtica espanyola".

Actualitzat
"Estem a l'avantsala de la renovació d'un pacte d'involució autonòmica. Se sent la memòria de la Loapa, i ens temem que la complicitat entre PSOE i PP en els últims temps davant de la demanda de més autogovern de Catalunya cristal·litzarà" en la reunió, ha dit Felip Puig. Si així fos, ha afegit, es posaria de manifest que Espanya no es reconeix com a plurinacional i que no vol avançar cap a un Estat més de caire confederal.

Aquesta complicitat entre socialistes i populars, segons Puig, és la mateixa que els dos partits van compartir a l'hora de presentar recurs contra l'Estatut -després de recordar que també en van presentar el Defensor del Poble i comunitats autònomes socialistes, referint-se a Aragó.

Després que el president de CiU, Artur Mas, va ratificar que portaran al Congrés la resolució aprovada amb el tripartit al Parlament per demanar la renovació del Tribunal Constitucional, Puig ha exigit al PSOE que no tingui "doble ànima" i que sigui coherent votant el mateix al Senat i al Congrés. "'Urbi et orbi' en tots els acords. No s'hi val dividir els escenaris i els protagonistes. No s'hi val dir que es votarà una cosa al Senat i no al Congrés. Cal votar el mateix i ho han de fer els socialistes catalans i espanyols". I és que, segons Puig, en moments de transcendència com l'actual cal que la "unitat de país" que es va manifestar la setmana passada al Parlament es traslladi a tots els escenaris a Madrid.

Per aquesta raó, ha instat el PSC -"delegació regional del PSOE"- a obligar els seus companys a Madrid a votar el mateix i en el mateix sentit que ho van fer a la cambra catalana. En aquest sentit, Puig s'ha pronunciat sobre la reunió que el president de la Generalitat, José Montilla, mantindrà aquesta tarda amb els senadors de l'Entesa Catalana de Progrés. Ha assegurat que, tot i que considera que és positiva i lògica, li hauria agradat que Montilla convoqués també els senadors i congressistes del PSOE.
Anar al contingut