Barcelona

El "parc d'atencions" serà el nou espai per a nens amb càncer de la Vall d'Hebron

Un model pioner a l'Estat que amplia de 100 a 500 m2 l'anterior hospital de dia

RedaccióActualitzat

L'Hospital Vall d'Hebron (el que més tumors infantils tracta) estrena el Parc d'atencions, un model pioner a l'Estat d'atenció integral als infants amb càncer.

El nou centre que amplia les seves instal·lacions de 100 a 500 metres quadrats està dissenyat per fer l'estada dels malalts més amable, i compta amb la tecnologia més avançada. Triplica la capacitat de l'anterior hospital de dia, amb dotze punts de tractament i quatre consultes, una unitat d'assajos clínics, una sala d'exploracions amb suport d'anestèsia i un espai perquè puguin ingressar els infants en situació d'immunosupressió. Tot, amb el suport de la més avançada tecnologia. L'equipament té capacitat per fer uns quatre mil tractaments l'any. Diverses fundacions i entitats privades han finançat aquest projecte que ha tingut un cost d'1,6 milions d'euros.

El Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l'Hospital Maternoinfantil és el centre capdavanter per al tractament del càncer en la infància i l'adolescència, i disposa de totes les eines necessàries per al tractament integral de la malaltia. Segons les dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils (RETI), és el servei que més nens i nenes tracta a l'Estat i el centre estatal de referència per al trasplantament de progenitors hematopoètics, amb més de 1.200 realitzats fins ara. És un espai únic molt ben rebut pels més petits.

La sala d'espera es divideix en tres àrees: una on es recrea una zona de pícnic; una altra que representa el món natural, amb boscos i cabanes; i la tercera, el món urbà més futurista, cadascuna pensada per a un públic específic (infantil, adolescent o adult); a la zona d'atenció mèdica, s'hi ha recreat l'espai i els planetes; i als boxs de tractaments, s'hi ha dissenyat un taller de posada a punt de vehicles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut