Una de les últimes reaccions ha estat la del papa Francesc, que diu que no és temps de construir fronteres (Reuters)
Una de les últimes reaccions ha estat la del papa Francesc, que diu que no és temps de construir fronteres (Reuters)
El Vaticà

El papa es queixa que fan treballar massa la gent gran i poc els joves

Francesc parla d'una societat "nècia" i "miop" per obligar a treballar tant els més grans, i proposa reduir l'horari laboral als veterans per permetre contractar joves

RedaccióActualitzat

El papa Francesc proposa reduir l'horari laboral als treballadors més grans per poder contractar joves. Després d'una trobada al Vaticà amb la Confederació Italiana de Sindicats, el pontífex ha apostat per un acord social sobre el treball que vagi en aquesta direcció. El papa ha enviat aquest missatge:

"És una societat nècia i miop la que obliga els ancians a treballar massa i durant molt de temps i no els joves, que haurien de fer-ho per ells i per tots."

 

 

Considera que, quan passa això, a les empreses els falta energia, entusiasme, innovació i alegria per viure. Pel papa Francesc, la feina és la forma més comuna de cooperació que té la humanitat:

"És urgent, llavors, un nou pacte social pel treball que redueixi l'horari a qui estigui a l'última etapa de la vida laboral, per crear ocupació per als joves, que tenen el dret i el deure de treballar."

El sant pare ha denunciat que "hi ha moltes persones que encara no treballen", alhora que hi ha també "massa nens i nois que treballen i no estudien."

Anar al contingut