Atenes

El nou govern grec de Samaràs rep el suport de la majoria del Parlament per ser investit

L'executiu d'Andonis Samaràs ha rebut el suport de la majoria del Parlament d'Atenes després de tres dies de tens debat d'investidura a l'hemicicle. El govern té el suport de Nova Democràcia, el Pasok i Dimar.

RedaccióActualitzat
El nou govern de Grècia, presidit pel conservador Andonis Samaràs, ja té el vistiplau del Parlament del país. Samaràs ha obtingut prou confiança per ser investit després de tres dies de tens debat a l'hemicicle. El nou executiu estarà format per conservadors i tecnòcrates.

L'aprovació del nou pla de reformes impulsat per l'executiu d'Andonis Samaràs ha estat rebut amb aplaudiments a la cambra. El pla, que aposta per un ambiciós programa de privatitzacions i reformes estructurals en comptes de noves retallades de la despesa corrent, s'ha aprovat amb el suport de Nova Democràcia, el partit de Samaràs, i dels seus socis, els socialistes del Pasok i la formació d'esquerra moderada Dimar.

Durant la seva intervenció, Samaràs ha assegurat: "No volem canviar els objectius del pla de rescat, només allò que està provocant la recessió i que ens impedeix assolir aquests objectius. Ho he dit des del començament i és el que sempre he dit als dirigents internacionals. En aquest sentit, ha afegit: "Òbviament, la renegociació no serà fàcil, serà una carretera amb molt pendent".

Hores abans, el ministre de Finances es va entrevistar amb la troica, els funcionaris de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i l'FMI, per analitzar el pla amb detall.

Andonis Samaràs ha aconseguit el primer aval del Parlament des de les eleccions celebrades el 17 de juny. En els comicis, Nova Democràcia (ND) va ser el partit votat, tot i que no va aconseguir la majoria absoluta. El nou executiu, té el suport, a més de ND, de la formació socialdemòcrata Pasok i de la de centreesquerra Dimar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut