Mitjans de comunicació fent guàrdia davant la seu de Método 3 (Foto: EFE)
Mitjans de comunicació fent guàrdia davant la seu de Método 3 (Foto: EFE)
Madrid

El Ministeri de l'Interior va arxivar un informe policial que va detectar faltes molt greus a Método 3

La policia espanyola va detectar el maig de 2011 irregularitats molt greus a l'agència de detectius Método 3, la que sembla que ha practicat espionatge als partits polítics catalans. L'informe, però, va quedar arxivat a la Secretaria d'Estat de Seguretat, que aleshores dirigia el PSOE.

RedaccióActualitzat
La policia espanyola va detectar el maig de 2011 irregularitats molt greus a l'agència de detectius Método 3, la que hauria practicat espionatge als partits polítics catalans. L'informe, però, va quedar arxivat a la Secretaria d'Estat de Seguretat, que aleshores dirigia el PSOE.

Segons fonts de la investigació, la policia va inspeccionar els despatxos dels detectius el 3 de maig de 2011 i va fer-ne arribar l'informe corresponent a la secretaria de Seguretat, que tenia al capdavant Justo Zambrana.

Les fonts no han indicat quines faltes s'haurien comès, però, segons la Llei de Seguretat Privada, les irregularitats molt greus comporten multes d'entre 30.050 i 600.000 euros. Entre els comportaments tipificats com a faltes molt greus hi ha la prestació de serveis de seguretat a tercers sense el permís necessari, o la instal·lació de mitjans tècnics o materials no homologats que puguin causar danys a persones o a interessos generals. També entren dins de la categoria la negativa a col·laborar amb les Forces i Cossos de Seguretat en la persecució i investigació d'actes delictius.

En relació amb l'escàndol per l'espionatge, el govern ha anunciat aquest dimarts que crearà un grup de treball interdepartamental per investigar els fets.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut