El Madrid trenca la seva ratxa de triomfs a Roma i es jugarà al Bernabéu el pas als quarts (2-1)

El Roma ha derrotat el Reial Madrid a l'Olímpic (2-1) en l'anada dels vuitens de la Lliga de Campions. En un partit intensíssim i farcit d'ocasions, els madridistes s'han avançat en el minut 8 gràcies a una diana de Raúl. Aquest era el primer gol que encaixaven els homes de Spalletti a casa des de feia dos mesos i mig. Quan els blancs estaven dominant el matx, Pizarro ha empatat en el 24 després de connectar un fort xut. Els "giallorossi" creien en una remuntada que ha arribat en el minut 59, quan Totti ha aparegut per assistir a Mancini, que ha batut Casillas. El Madrid ha buscat l'empat a la desesperada, una igualada que no ha arribat. El Bernabéu decidirà.

El Madrid dels galàctics va guanyar per 0 a 3 en la seva última visita a l'Olímpic. Poc quedava d'aquell equip en què Ronaldo i Figo van ser els golejadors. Els blancs sempre havien vençut el Roma en Champions. Aquesta era potser l'única estadística favorable als blancs. L'equip de Schuster encara no sabia què era guanyar fora en la Lliga de Campions i els romans encara no havien perdut cap partit a casa. Els madridistes, però, volien tornar a fer un bon paper a Europa, on fa tres anys que cauen als vuitens de final. Schuster tenia baixes importants en defensa i per això ha alineat d'inici Heinze, tot i que l'argentí acaba de tornar després d'un mes i mig de baixa. A més, el tècnic alemany ha apostat per un doble pivot format per Diarrà i Guti.

Els de Luciano Spalletti han començat el partit amb molta empenta, decidits a posar en problemes la porteria de Casillas. Els madridistes s'han tret de sobre les angúnies inicials i han complert una de les grans preocupacions del tècnic italià: l'efectivitat del Madrid. En el minut 8, Robben es marca una jugada personal per la banda esquerra, l'holandès fa una passada a la frontal de l'àrea per a l'arribada de Guti, i la rematada del polèmic migcampista la desvia Raúl fent inútil l'estirada del porter Doni. Primera arribada, primer gol. Dos minuts després, l'àrbitre alemany Fandel ha anul·lat correctament una diana a Van Nistelrooy.

Des d'aquest moment, el líder de la lliga espanyola ha aconseguit el control del joc i ha deixat el seu rival, momentàniament, sense capacitat de reacció. Robben, el jugador més destacat en el bàndol blanc, ha posat una centrada amb la cama dreta –la dolenta- i la rematada de cap de Raúl ha sortit fregant el pal. El Madrid ha perdonat i la resposta de la Roma no s'ha fet esperar. En el 24, Mancini protagonitza una acció per la banda esquerra, la pilota queda morta a l'interior de l'àrea i el xilè Pizarro estableix l'empat tot i que el seu potent xut toca en Gago abans d'acabar en l'escaire. Els de Schuster han intentat reaccionar i Van Nistelrooy ha tingut el gol de nou molt a prop al minut 29, però ha xutat fora per poc.

Remuntada dels "giallorossi"

A la represa, els italians han sortit amb més precaucions defensives per evitar els contracops del Madrid. En el minut 59, Totti ha aprofitat una errada defensiva dels madridistes per fer una magnífica passada a Mancini, que ha retallat la sortida de Casillas amb gran sang freda i ha fet pujar el 2 a 1 davant un Olímpic embogit. Els blancs no han abaixat els braços, tot i que la història estava recordant el que va succeir dissabte al Ruiz de Lopera. En el 62, Sergio Ramos ho ha intentat amb un fort xut amb l'esquerra i, en el 66, mitjançant una doble ocasió de Robben i Raúl. La Roma ha tirat d'ofici en el tram final i ha aguantat l'assetjament blanc, que ha estat a prop de l'igualada amb un pal de Van Nistelrooy i una rematada massa alta de Baptista.

En els tres últims anys, el Reial Madrid ha caigut eliminat en els vuitens de la Champions i si volen trencar aquesta mala ratxa hauran de remuntar al Bernabéu. Fa tres anys va ser la Juventus; en fa dos, l'Arsenal d'Henry i Cesc Fàbregas; l'any passat, el Bayern de Munic va acabar amb els merengues a Europa, i aquest any li podria tocar el torn a la Roma de Totti i l'exblaugrana Giuly.