L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, llegint el manifest de rebuig contra les càrregues policials, l'endemà del referèndum (ACN)
L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, llegint el manifest de rebuig contra les càrregues policials, l'endemà del referèndum (ACN)
Figueres

El jutge obre diligències contra l'alcaldessa de Figueres per desobediència l'1-O

La investigació s'obre a través d'una actuació d'ofici contra Marta Felip per haver permès el referèndum

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la investiguen per haver permès la celebració del referèndum de l'1 octubre a la ciutat. El jutjat d'instrucció número 6 de la capital de l'Alt Empordà ha obert diligències prèvies a l'alcaldessa per un presumpte delicte de desobediència, basant-se en un atestat policial. És la primera representant municipal de la comarca que investiguen per una actuació d'ofici en relació amb l'1-O.

Aquell dia, dels 114 punts de votació que hi havia a les poblacions de l'Alt Empordà, només dos van haver de tancar forçosament per actuacions policials: Garrigàs i Sant Miquel de Fluvià. A Figueres, l'alcaldessa, del PDeCAT, va destacar la gran resposta de tots els ciutadans, tot i les contundents accions de les forces de seguretat de l'Estat. Marta Felip va remarcar que s'havia votat "massivament, cívicament i pacíficament", davant més d'un miler de persones concentrades a la plaça de l'institut Ramon Muntaner, mentre encara es feia el recompte dels vots.

 

 

L'endemà del referèndum, més de 500 persones es van concentrar a la plaça de l'ajuntament per protestar contra "la greu vulneració dels drets i llibertats" per les càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. Els manifestants van cridar "independència" i van reclamar la retirada de la bandera espanyola, que, enmig de la mobilització, va deixar d'onejar al balcó municipal.

En aquella concentració, l'alcaldessa va llegir el manifest elaborat per l'AMI i l'ACM denunciant la "violència" perpetrada contra "veïns que l'únic que volien era exercir la democràcia".

Cinc mesos després de l'1-O, el jutjat actua d'ofici i obre diligències per un delicte de desobediència contra l'alcaldessa.

Notícia relacionada: Figueres, primer ajuntament que aprova la moció contra l'aplicació de l'article 155

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155EleccionsProcés català
Anar al contingut