El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, va rebre el suport d'unes 250 persones el 7 d'octubre (ACN)
El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, va rebre el suport d'unes 250 persones el 7 d'octubre (ACN)
Madrid

El jutge cita a declarar el regidor de la CUP de Vic Joan Coma

La Fiscalia li imputa un delicte de sedició per fer una crida a la desobediència al Tribunal Constitucional

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha citat a declarar el pròxim 24 d'octubre en qualitat d'investigat al regidor de la CUP a Vic Joan Coma a qui la Fiscalia imputa un delicte d'incitació a la sedició per haver apel·lat a la desobediència als tribunals espanyols en un ple celebrat el 9 de desembre.

El magistrat respon així a la petició de la Fiscalia que va assenyalar en un escrit que de la documentació remesa pels Mossos d'Esquadra sobre el que va passar es dedueixen "indicis de criminalitat" en la conducta del regidor, cosa per la qual se'l crida a declarar en concepte d'investigat.

A més de cridar a la desobediència a les resolucions del Tribunal Constitucional, Joan Coma es va pronunciar a favor de la independència d'una manera que, per al fiscal, "no es poden qualificar com espontanis o individuals" i compleixen els requisits de delicte de sedició.

El regidor feia una crida a desobeir la sentència del Tribunal Constitucional que dies abans havia declarat inconstitucional i nul·la la resolució del Parlament de Catalunya sobre l'inici del procés de ruptura amb Espanya. Joan Coma feia la crida a la desobediència als tribunals espanyols dient "que abans de fer la truita primer s'hauran de trencar els ous"..

La fiscalia considerava que "és una persona constituïda en autoritat" i que va fer les declaracions de manera pública.

El passat 8 d'octubre, Joan Coma va dir que està disposat a desobeir i no anar a declarar a l'Audiència Nacional

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut