Vista exterior del Bundeshaus, el Parlament suís (Reuters)
Vista exterior del Bundeshaus, el Parlament suís (Reuters)
Berna

El govern suís nega que pugui mediar en el procés independentista català

Ho havien preguntat cinc diputats suïssos, i a pesar que és una resposta negativa, el govern català hi veu aspectes positius

RedaccióActualitzat

El Consell Federal suís ha dit aquest dijous que només podria mediar en el procés independentista català si li demanessin les dues parts en conflicte, perquè les aspiracions catalanistes són una qüestió de política interna espanyola. És la resposta a la interpel·lació que li van fer fa un mes i mig cinc diputats de cinc partits diferents del Parlament suís, tots els que hi ha representats menys un.

En la interpel·lació els diputats preguntaven si el govern de la federació helvètica estava preparat per oferir els "bons oficis" del país per intervenir entre Madrid i Barcelona. Llavors el delegat del govern català a França i Suïssa, Martí Anglada, va afirmar que el gest dels parlamentaris suïssos demostrava el caràcter internacional del procés independentista català. Després de conèixer la resposta del govern suís, el secretari d'afers estrangers de la Generalitat, Roger Albinyana, ha afirmat que "és la primera vegada que un subjecte de dret internacional públic fa una manifestació com aquesta", i per això l'ha qualificada de "positiva" per a les aspiracions independentistes. Albinyana no ha descartat que en el futur no "s'acabi demanant algun tipus de mediació o ajuda" a Suïssa.

Anar al contingut