Xavier Martorell, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Xavier Martorell, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

El govern ratifica Xavier Martorell com a director de Serveis Penitenciaris

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha garantit la continuïtat en el càrrec del director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, malgrat que alguns partits de l'oposició reclamen la seva dimissió per haver tingut tractes amb Método 3.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha garantit la continuïtat en el càrrec del director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, malgrat que alguns partits de l'oposició reclamen la seva dimissió per haver tingut tractes amb Método 3. Ha estat l'endemà que el portaveu Francesc Homs i el mateix president Mas donessin a entendre que no tenien la intenció d'apartar Martorell de les seves funcions.

"Des de l'òptica del govern no tenim previst prendre cap decisió en aquesta línia", assegurava aquest dimarts Mas, que deixava d'aquesta manera a banda les decisions que puguin prendre des del partit. Poc abans, el portaveu Homs es preguntava, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu: "Què ha fet el senyor Martorell? Quin és el seu delicte? Posem un punt de proporcionalitat en tot això, en aquest gran sarau del tema de les escoltes."

La ratificació del conseller Espadaler ha arribat arran d'una pregunta a la sessió de control del govern formulada per C's. Jordi Cañas ha preguntat si el govern va encarregar a Martorell organitzar des de la Generalitat un servei d'espionatge i contraespionatge com si es tractés d'un "CNI català". El titular d'Interior ho ha negat amb contundència i ha afegit que l'executiu català ha demostrat la seva voluntat d'investigar i aclarir les presumptes pràctiques il·legals que, si haguessin existit, serien un "atemptat contra la intimitat de les persones".

Martorell ha admès que Método 3, en l'epicentre de la suposada trama d'espionatge polític, va treballar per a CDC, però ha afegit que ho va fer com un favor i que no va facturar res.

Anar al contingut