Madrid

El govern espanyol reduirà un 20% les ajudes públiques per als trasplantaments

L'Organització espanyola de Trasplantaments, però, assegura que la reducció de les ajudes públiques no afectarà el nombre de trasplantaments que es faran aquest any. També ho ha confirmat la ministra de Sanitat.

RedaccióActualitzat
L'executiu espanyol ha confirmat que reduirà un 20% la partida destinada als trasplantaments durant el 2013. Segons recull el BOE, el ministeri ha retallat en mig milió d'euros les subvencions destinades a les institucions i les entitats, de qualsevol titularitat i sense ànim de lucre, que fomenten la donació i el trasplantament d'òrgans i teixits humans. L'import fixat és de 2.059.170 euros, respecte als 2.559.170 euros de l'any anterior.

L'Organització espanyola de Trasplantaments, però, assegura que la reducció de les ajudes públiques no afectarà el nombre de trasplantaments que es faran aquest any. També ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Ana Mato, ha assegurat que la retallada no afectarà el funcionament de l'organització de trasplantaments, al contrari, ha dit: "Treballarem amb més cura perquè cada vegada hi hagi més possibilitats de trasplantaments per a tots aquells que ho necessitin". Però afegeix: "Es tracta d'utilitzar recursos de manera més eficaç".

El director de l'organització, que creu que les retallades es faran en cursos de formació i que, per tant, no afectarà el nombre d'intervencions, ha destacat que la nova partida del pla nacional de medul·la fa que al final el pressupost sigui superior al de l'any passat amb 830.000 euros.

Del total de subvencions, 411.834 euros es destinaran a les activitats d'extracció i trasplantament d'òrgans, mentre que les destinades a altres activitats i projectes relacionats amb la donació i el trasplantament d'òrgans i teixits tenen un pressupost de 1.647.336 euros.

El director de l'Organització espanyola de Trasplantaments també celebra que el govern espanyol no tingui en compte el compliment de l'objectiu de dèficit de les comunitats a l'hora d'enviar les partides per trasplantaments.
Anar al contingut