Torra, atenent els mitjans de comunicació aquest dilluns, a la sortida de la presó d'Alcalá-Meco (EFE)
Torra, atenent els mitjans de comunicació aquest dilluns, a la sortida de la presó d'Alcalá-Meco (EFE)

El govern espanyol no permet que Torra utilitzi la sala d'autoritats del Prat

Actualitzat

La delegació del govern espanyol no va autoritzar l'accés a la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat al president de la Generalitat, Quim Torra, i els seus acompanyants, quan es van desplaçar a Madrid per visitar els polítics catalans empresonats.

La sala la gestiona l'Estat i en principi permet a les autoritats evitar el control de seguretat de l'aeroport i que es puguin quedar allà fins que se'ls recull amb cotxe i se'ls du a l'avió. Torra, però, a més a més del d'anada, també va haver de passar els controls com la resta de viatgers a la tornada. El president ha explicat a RAC1 que està sorprès per la diferència de tracte com a president que va rebre a Madrid i al Prat.
 

"El tracte a les tres presons va ser exquisit. Els tres directors ens van rebre com a president. Em vaig sentir cap de govern a Madrid i menyspreat absolutament a Barcelona. És inconcebible"


Segons ha explicat el diari "El País", els acompanyants de Torra van mostrar-se indignats i van considerar que el tracte a l'aeroport va ser "denigrant i humiliant". Divendres passat ja s'havia advertit de la mesura al Palau de la Generalitat i que el delegat del govern, Enric Millo, considerava que el president no podia utilitzar la sala pel motiu del viatge. El diari destaca, però, que això no havia passat mai ni amb Artur Mas ni amb Carles Puigdemont, que, encara que marxessin de vacances, podien fer-ne ús.
 


El PDeCAT demana explicacions al govern espanyol

Ferran Bel, diputat del PDeCat al Congrés, ha enviat una bateria de preguntes al govern espanyol. Per exemple, demana per què Torra no en va poder fer ús, qui decideix si una autoritat pot utilitzar aquesta sala, si existeix algun reglament específic i si algun membre de l'executiu espanyol o de la Casa Reial l'ha utilitzat en els seus viatges privats. El partit té previst traslladar, també, les preguntes al Senat.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
Anar al contingut