La història dels nens de la cova de Tailàndia es podria convertir en una o més pel·lícules d'aquí poc temps
La història dels nens de la cova de Tailàndia es podria convertir en una o més pel·lícules d'aquí poc temps

El govern de Tailàndia ja negocia una versió cinematogràfica del rescat a la cova

El responsable del rescat també ha anunciat la creació d'un museu: "Es convertirà en una altra gran atracció"

RedaccióActualitzat

La dimensió mediàtica i propagandística del rescat dels 12 nens i el seu entrenador de la cova inundada del nord de Tailàndia sembla que no s'acabarà.

De fet, només dos dies després de completar el rescat, està prenent noves formes: segons diverses informacions, ja hi hauria en marxa dos projectes cinematogràfics per portar la història a la pantalla, i el govern tailandès estaria darrere d'un d'ells.

 

Ivanhoe Films

De fet, segons John Penotti, president de la productora escollida, Ivanhoe Pictures, dels EUA però amb presència a Àsia, la mateixa Marina tailandesa, que ha tingut molt protagonisme en el rescat, està negociant amb ells una versió cinematogràfica.

Fins i tot ja s'hauria escollit el director, que seria el nord-americà d'origen xinès Jon M. Chu. Aquest ha assegurat a Twitter que no vol que es "blanquegi" el que ha passat:

"Em nego a permetre que Hollywood blanquegi la història del rescat a la cova tailandesa! Això no passarà, de cap manera. Hi ha una bonica història sobre éssers humans salvant altres éssers humans. Per tant, qui pensi en la història l'ha d'abordar de manera correcta i respectuosa."

 

 

Notícia relacionada: Els nens de Tailàndia estaven adormits o semiinconscients quan van ser rescatats​

 

Entrevistes a rescatadors per treballar el guió

Una altra productora nord-americana, Pure Flix, amb base a Arizona i que es declara cristiana, també està treballant en una versió cinematogràfica.

El cofundador d'aquesta productora, Michael Scott, que passa part de l'any a Tailàndia, ha explicat que ja fa dies que estan entrevistant membres dels equips de rescat per treballar en el guió.

De tota manera, abans de concretar-se aquests projectes hauran d'aconseguir el permís de les famílies dels nens per poder portar-se a terme.

Notícia relacionada: Primeres imatges dels nens de Tailàndia després de 17 dies atrapats en una cova

 

Notícia relacionada - octubre 2010: Xile treu pit per un rescat seguit per 1.000 milions de persones i que ha costat 14 milions

El cas dels miners de Xile

Aquests projectes recorden el que va passar després del rescat dels 33 miners que el 2010 van estar més de 2 mesos atrapats en una mina a Xile.

Després de l'èxit del rescat, els miners van formar una societat per explotar la seva història, que es va concretar en una pel·lícula que es va estrenar el 2015.

Es va titular "The 33" i la va protagonitzar Antonio Banderas, però no va tenir gaire èxit.

Precisament un dels problemes que afronten els productors de les possibles pel·lícules és que, si triguen molt a estrenar-les, la història s'hagi oblidat força i no tingui prou atractiu per al públic.

 

També un museu

A més dels projectes cinematogràfics, també es vol fer un museu a la mateixa cova o al costat. Ho ha anunciat el màxim responsable de l'operatiu de rescat, Narongsak Osottanakorn, que ha destacat les potencialitats turístiques del nou equipament:

"Aquesta zona es convertirà en un museu viu per mostrar com s'ha fet l'operació, amb una base de dades interactiva. Es convertirà en una altra gran atracció per a Tailàndia."

"La cova de la dama reclinada"

Ara també s'està divulgant una llegenda directament relacionada amb la cova que pot potenciar el seu atractiu turístic: el nom complet de la cova és Tham Luang Nang Non, que vol dir "cova de la dama reclinada".

El nom fa referència a la llegenda d'una princesa que es va amagar a la cova amb el seu amant plebeu. El rei va enviar-hi soldats per matar-lo i ella es va suïcidar. Segons aquesta llegenda, llavors les muntanyes del voltant van adoptar la forma del seu cos mort.

Notícia relacionada: La història del monitor dels nens de Tailàndia: orfe als 10 anys i monjo budista

 

Anar al contingut