Primeres imatges dels nens de Tailàndia rescatats d'una cova
Primeres imatges dels nens de Tailàndia rescatats d'una cova

Primeres imatges dels nens de Tailàndia després de 17 dies atrapats en una cova

Actualitzat

Primeres imatges dels nens tailandesos després d'haver passat més de dues setmanes atrapats en una cova i haver superat un rescat molt complicat. Apareixen a l'hospital de Chiang Rai, amb mascareta i gest alegre.

Els metges que atenen els 13 rescatats de la cova de Tailàndia diuen que estan bé, tant físicament com mentalment. Les seves vides no corren perill. El comunicat mèdic explica, però, que un dels últims que va sortir té una petita infecció al pulmó.

Els últims que van arribar, aquest dimarts, encara porten ulleres de sol i la resta ja no, però continuen aïllats en quarantena per evitar que puguin encomanar algun tipus de virus desconegut provinent de la cova.

També s'està aplicant un mètode de protecció al sistema immunològic dels nois, després de tants dies d'aïllament. Tots han perdut una mitjana de dos quilos. Els psicòlegs diuen que estan molt bé d'ànim.

Notícia relacionada: 17 dies atrapats en una cova: un rescat que ha tingut el món amb l'ai al cor

Es creu que les primeres altes mèdiques les faran en els pròxims set dies.

Imatges de l'interior de la cova

Aquest dimecres també s'han fet públiques imatges del rescat de l'interior de la cova Tham Luang.

 

 

Els 12 menors i el seu entrenador de futbol es trobaven en una cavitat, a quatre quilòmetres de l'exterior. Els submarinistes els van localitzar quan feia nou dies que hi estaven atrapats.

 

 

Els equips de rescat van drenar tanta aigua com van poder perquè els nois poguessin sortir de la cova fent molts trams a peu. Però, tot i això, algunes zones tenien una profunditat de cinc metres d'aigua bruta sense visibilitat i llocs de pas molt estrets.

La dificultat del camí es va evidenciar quan un submarinista va morir tornant de la cova, en quedar-se sense oxigen.

 

 

 

Davant l'amenaça que pluges torrencials inundessin la cova, les tasques de rescat es van accelerar. Els submarinistes van ensenyar a bussejar els nens i els van entrenar de forma intensiva.

En tres dies, els 12 nens i el monitor van ser rescatats.

 

 

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut