Vitòria

El govern basc reclama "el replegament" de les forces de seguretat de l'Estat a Euskadi

La consellera de Seguretat basca considera que cal recuperar la "confiança" en l'Ertzaintza, ja que considera que ha patit un "progressiu procés de replegament psicològic i físic" que l'ha portat a una "autoprotecció, en detriment d'un desplegament més funcional"

RedaccióActualitzat
El govern basc reclama "el replegament" de les forces de seguretat de l'Estat a Euskadi aprofitant el cessament definitiu de la violència d'ETA. L'executiu autonòmic considera que la conjuntura és propícia per dur a terme aquesta reducció d'efectius policials. La consellera de Seguretat, Estefanía Beltrán de Heredia, ho ha demanat "amb fermesa" i "amb insistència", i ha assegurat que ho farà "tantes vegades com calgui".

Per la responsable de la seguretat basca, que ha comparegut davant del Parlament d'Euskadi per explicar les línies generals de la seva actuació al capdavant del departament, cal recuperar la "confiança" en l'Ertzaintza, ja que considera que ha patit un "progressiu procés de replegament psicològic i físic" que l'ha portat a una "autoprotecció, en detriment d'un desplegament més funcional". Beltrán de Heredia també aposta per "revisar" l'estructura destinada a la lluita contra el terrorisme, però no pas per "desmantellar-la", sinó per "reconduir-la cap a les noves amenaces terroristes i de delinqüència generalitzada".

Per la consellera basca, "tot sembla indicar que ETA està a punt de girar full definitivament, tancar per sempre les estructures de planificació i execució terrorista" i això suposa que "vivim les expectatives d'una realitat diferent" que requereix la creació i consolidació "de nous horitzons".

Anar al contingut