Seül

El fracàs del Galaxy Note 7: bateries massa grosses i problemes en les soldadures

Set-cents enginyers han descobert per què el darrer mòbil de la companyia sud-coreana explotava, cosa que els fa canviar de plans per al nou llançament

RedaccióActualitzat

Samsung diu que ha après la lliçó del mòbil que explotava -el Galaxy Note 7- i aquest dilluns ha anunciat que endarrereix el llançament del nou model, el 8. Això vol dir que no el presentarà al Mobile World Congress de Barcelona, que se celebra d'aquí un mes. La companyia sud-coreana ja ha explicat també el motiu de les explosions als seus terminals.  

Samsung ha trobat el culpable. I és doble. Els incendis de diverses unitats del telèfon Galaxy Note 7 van venir per dos defectes a les bateries que causaven curtcircuits.

Segons la companyia sud-coreana, el primer error va ser la mida de la bateria, uns mil·límetres massa gran, i el segon, un problema en la soldadura. Amb 30.000 bateries analitzades i després de culpar els proveïdors, han fet un últim acte de contrició amb Koh Dong-Jin, responsable de la divisió de telefonia mòbil de Samsung.


"Ens sentim responsables de no haver verificat prou el disseny de les bateries i la seva fabricació abans de posar-lo a la venda."

 

El fiasco dels Note 7, que van haver de ser retirats del mercat dos mesos després del seu llançament, ha costat 4.800 milions d'euros a l'empresa i la pèrdua del liderat en el mercat espanyol. Ara, l'últim que vol Samsung és una nova ensopegada.


"Encara hem de decidir quan llançarem el nou telèfon Galaxy S8. L'únic que sabem és que no serà durant el Mobile World Congress, com fèiem cada any."

El Mobile que arribarà a Barcelona a finals de febrer perd així un dels seus atractius, mentre que els rumors apunten que caldrà esperar fins a l'abril.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut