Madrid

El fiscal demana al jutge que no deixi sortir d'Espanya López Negrete

En la declaració a l'Audiència Nacional pel cas Ausbanc de presumptes extorsions a bancs i particulars, l'advocada de Manos Limpias ha assegurat que mai no ha fet xantatge a ningú i que és "incorruptible"

RedaccióActualitzat

El fiscal Daniel Campos, que investiga les presumptes extorsions de Manos Limpias i Ausbanc a entitats financeres i a particulars, ha demanat aquest dimarts al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas, Santiago Pedraz, que prohibeixi a l'advocada Virginia López Negrete sortir del país.

El fiscal ho ha demanat després de la declaració de López Negrete davant Pedraz, que ha durat gairebé dues hores. López Negrete ha declarat davant de Pedraz com a investigada en la causa contra Manos Limpias i Ausbanc pel cas de les extorsions a entitats bancàries perquè paguessin diners o contractessin publicitat a canvi de retirar demandes judicials o no presentar-les. Aquest cas va portar a la presó els secretaris generals de les dues entitats, Miguel Bernad i Luis Pineda.

Presumptes pressions a un exdirectiu de Nóos

Segons els informes de l'UDEF -Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal-, López Negrete i Pineda haurien actuat coordinadament per pressionar l'exdirectiu de la Fundació Nóos, Antonio Ballabriga, quan ja aquest treballava pel BBVA com a director de responsabilitat corporativa perquè aquest banc pagués un cànon a Ausbanc i els contractés publicitat. La pressió l'haurien fet amb l'amenaça de demanar la seva imputació en el cas Nóos a través de l'acusació que exercia López Negrete.

Després de la declaració, López Negrete ha afirmat que ella mai ha extorsionat ningú. López Negrete ha assegurat que és ella la que ha rebut pressions, però ha negat haver participat en cap extorsió perquè és "incorruptible."

"Acabo d'assabentar-me'n fa dos minuts"

Aquesta declaració coincideix amb la publicació pel diari "El Mundo" d'una conversa entre López Negrete i Bernad sobre la presumpta oferta del rei Joan Carles de donar-los dos milions d'euros a canvi de retirar l'acusació a la infanta Cristina pel cas Nóos. A l'entrada de l'Audiència Nacional López Negrete no ha volgut comentar aquesta notícia, amb una excusa poc creïble:

"Acabo d'assabentar-me'n fa dos minuts perquè fa dos dies que estic tancada preparant la meva defensa."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut