Luis Pineda president d'Ausbanc
Luis Pineda president d'Ausbanc
Madrid

Vint empreses de l'Ibex reconeixen haver pagat a Ausbanc

Ausbanc pot haver extorquit Volkswagen, segons el jutge Pedraz

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Pedraz sospita que l'Associació d'Usuaris de Banca, Ausbanc, va voler pressionar també el grup Volkswagen.

El president d'Ausbanc, Luis Pineda, i el de Manos Limpias, Miguel Bernad, van ser detinguts fa dues setmanes. En una interlocutòria, el jutge explica que Ausbanc va demanar entrevistar-se amb alguna persona autoritzada de Volswagen després de publicar notícies negatives sobre aquest grup i que Manos Limpias hi presentés una querella en contra per l'escàndol de les emissions de gasos.

Pineda, que, segons el jutge, tenia el domini total de la trama, també va encarregar notícies negatives contra el BBVA o Air Europa.

Empresonats el 19 d'abril

El 19 d'abril, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va atendre la petició de la Fiscalia i va ordenar presó incondicional i sense fiança per a Miguel Bernad i Luis Pineda. Se'ls acusa d'extorsió a bancs i a particulars a canvi de retirar demandes. A Bernad li imputen els delictes d'extorsió, amenaces i pertinença a organització criminal. A Pineda, els mateixos i, a més, els d'estafa, administració deslleial i frau de les subvencions.

Anar al contingut