Madrid

El CSN tindrà en compte els últims incidents d'Ascó per decidir-ne la renovació

El Consell de Seguretat Nuclear tindrà en compte els incidents recents de la central d'Ascó a l'hora d'elaborar l'informe sobre la renovació de la llicència d'operacions de la planta, que s'ha de presentar al setembre. El ple del Consell ha anunciat que aquest mes començarà a estudiar la sol·licitud de renovació i que, "més que mai", serà "molt exigent".

Actualitzat
La central nuclear d'Ascó acumula un de cada tres incidents de totes les plantes espanyoles. Segons el CSN, la majoria d'aquests incidents corresponen a deficiències de fa temps que estan aflorant ara perquè els criteris són cada cop més estrictes. Tot i així, el ple del Consell es reunirà aviat i analitzarà tots aquests casos de cara a renovar o no els permisos de la central.

El vicepresident del CSN, Luis Gamir, ha assegurat que si es renova Ascó "serà en les condicions adequades". A banda d'aquest informe, el Consell de Seguretat Nuclear té pendent d'estudiar els diferents incidents notificats per Ascó, que han estat qualificats de nivell 1. Sobre això, el Consell afirma que si es considera que s'han d'aplicar sancions es farà, i que es farà de manera independent a l'estudi sobre la renovació.

El CSN té fins al 2 de setembre per presentar un informe favorable o no a la renovació d'Ascó 10 anys més. Serà el Ministeri d'Indústria espanyol el que prendrà la decisió final un cop hagi rebut l'informe. L'anunci del CSN que comença a estudiar-ho arriba l'endemà de fer-se públic que, en una inspecció d'aquesta entitat, es van detectar diverses irregularitats en el funcionament diari de la central, entre les quals hi ha la troballa de burilles de cigarret i un paquet de tabac a l'edifici de combustible de la central.

Tant Ascó com la resta de centrals ja han rebut els requisits de les proves de resistència acordades arran de l'incident de Fukushima, i que han d'enllestir abans del 15 d'agost.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut