Imatge, a través de pantalla, de l'advocat del Consorci del Palau, Francesc Claverol, durant el judici del cas Palau, el 17-5-17 (horitzontal).
Imatge, a través de pantalla, de l'advocat del Consorci del Palau, Francesc Claverol, durant el judici del cas Palau, el 17-5-17 (horitzontal).

El Consorci del Palau encara podria acusar CDC abans del 26 de maig

Actualitzat

ACN Barcelona.-El Consorci del Palau de la Música encara té una última oportunitat d'acusar CDC en l'anomenat 'cas Palau'. Tot i que aquest dimecres el lletrat de la Generalitat que representa el Consorci, format pel Govern, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura, no ha modificat l'acusació, les defenses no presenten les seves conclusions definitives fins el divendres 26 de maig al migdia. Això permetria, segons algunes fonts jurídiques, que el Consorci, el patronat del qual es reuneix dimarts 23, demani en aquella mateixa sessió poder presentar unes noves conclusions definitives amb l'acusació formal contra CDC, que té efectes simbòlics i polítics però no pas jurídics, perquè el partit ja està acusat per altres acusacions. La decisió, però, està en mans del tribunal que porta el cas, que tindrà l'última paraula per acceptar aquest tràmit molt poc habitual. Aleshores, podria decidir donar uns dies més a les defenses per presentar els seus escrits definitius.

L'advocat del Consorci del Palau de la Música, Francesc Claverol, lletrat de la Generalitat, ha presentat aquest dimecres com a definitives les conclusions provisionals del 'cas Palau' i, per tant, de moment segueix sense acusar CDC com a participant de l'espoli de l'entitat musical. Tot i la insistència de les últimes hores per part de l'Ajuntament de Barcelona, que forma part del Consorci, i del Parlament de Catalunya, l'advocat no ha rebut cap ordre directa del gerent i, per tant, no ha demanat l'ajornament de la sessió del judici ni ha modificat pràcticament cap conclusió, excepte petites modificacions a la baixa de la responsabilitat civil. De fet, ha mantingut els 21 anys de presó per als tres principals encausats, Fèlix Millet i Jordi i Gemma Montull.

Anar al contingut