Madrid

El Consell Ministerial de l'OSCE es reuneix a Madrid

Madrid acull la reunió anual del Consell Ministerial de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació d'Europa, formada per 56 membres i que aquest any presideix Espanya. Entre els temes més importants que es troben sobre la taula hi ha el de la decisió que l'organisme ha pres de no enviar observadors a les eleccions legislatives russes que se celebraran aquest diumenge, per les restriccions imposades pel govern del país. Una altra de les qüestions que protagonitzen la reunió és, a petició d'Espanya, la possibilitat de prorrogar la missió de protecció de les minories i enfortiment de les institucions que l'OSCE finalitza aquest any a Kosovo.

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero ha inaugurat la reunió anual del Consell Ministerial de l'OSCE, que aquest any es fa a Madrid, amb un discurs en què ha ofert a la resta de països l'experiència espanyola per combatre el terrorisme. Davant l'amenaça que Rússia abandoni el tractat d'armes convencionals, Zapatero també ha demanat recuperar la unió entorn del consens. L'altre conflicte obert entre l'OSCE i Rússia és la decisió de l'organització de no enviar observadors a les eleccions que es faran diumenge al país soviètic, perquè el govern ha establert unes condicions que des de l'OSCE no s'accepten.

Pel que fa a la missió d'estabilització que l'OSCE està duent a terme a Kosovo, el ministre d'Afers Estrangers francès, Bernard Kouchner, ha mostrat el seu suport a la iniciativa d'Espanya per allargar la missió durant el 2008. Durant la seva intervenció al Consell Ministerial, Kouchner s'ha mostrat "convençut que l'OSCE té un paper determinant" a la zona a l'hora de buscar seleccions i que cal treballar per "la prevenció de tensions ètniques". A la iniciativa de pròrroga també hi han donat suport en els seus discursos els representants de la Comissió Europea, Espanya i la Gran Bretanya, entre d'altres.

 

 

Anar al contingut