Rajoy no vol entrar a valorar qui hauria de ser el seu successor (EFE)
Rajoy no vol entrar a valorar qui hauria de ser el seu successor (EFE)
Madrid

El congrés per rellevar Rajoy a la presidència del PP es farà el 20 i 21 de juliol

Rajoy es desmarca de la campanya per a la seva successió i no dona suport explícit a cap candidat

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha proposat que el congrés extraordinari per escollir el seu substitut al capdavant del PP es faci els dies 20 i 21 de juliol. Rajoy ho ha anunciat aquest migdia en el seu discurs davant la junta directiva estatal del partit. En aquest congrés també es triarà la nova direcció dels populars.

En la seva intervenció davant la junta directiva, el líder del PP ha subratllat que no té "successors ni dofins", ni pensa assenyalar ningú per al seu relleu, perquè, ha dit, cometria "una enorme injustícia" si es decantés per qualsevol aspirant a presidir la formació.

"No podria fer distincions entre els uns i els altres perquè en tots ells he trobat una lleialtat indestructible, més enllà del que podia esperar."

Mariano Rajoy ha explicat que el partit no pot retardar la decisió sobre el seu futur: "Els espanyols no poden estar esperant per nosaltres". I ha remarcat que, a més de triar el nou president, el partit decidirà també la seva "renovació": "Elegirem la persona que ens representarà a tots, en l'avantguarda de la defensa de les nostres idees."

 

 

El president del PP s'ha referit al seu successor al capdavant del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, de qui ha dit que li falta la "credibilitat" que dona la confiança dels electors a les urnes. I ha afegit que, davant d'aquesta situació, el PP "lluirà" cada vegada més. Rajoy ha destacat que Sánchez és el primer president que no té el suport de les urnes i això "mina la credibilitat de qualsevol iniciativa política". A més, l'expresident espanyol diu que tot plegat fa que els seus socis "desconfiïn" d'ell i que el grup socialista al Congrés sigui més "fràgil".

El president del PP ha avisat que, "davant del que ve", el partit ha d'estar "perfectament organitzat" per a la seva etapa d'oposició i fer el control del govern i les propostes que calgui: "Ho farem amb rigor, solvència i seriositat."

 

 

Sáenz de Santamaría guarda silenci i De la Serna no es descarta

Entre els possibles relleus de Rajoy hi ha l'exvicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Satamaría; l'exministra de Defensa i secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i el president de la Junta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Cap d'ells no s'ha postulat encara clarament per aspirar a la presidència, però tampoc ho han descartat. Núñez Feijóo ha dit que és l'hora de fer un pas endavant, i Sáenz de Santamaría ha deixat entreveure que ja ha pres una decisió, però de moment guarda silenci. S'ha limitat a recalcar que "és un moment molt important" on cal "un compromís" i "fer les coses amb rigor, seriositat i responsabilitat".

Abans d'entrar a la reunió de la junta directiva, l'exministre de Foment Íñigo de la Serna tampoc s'ha descartat com a possible candidat a la presidència. "Sempre és bo que hi hagi una candidatura única", ha dit De la Serna, però ha afegit que "no passaria res" si hi hagués diversos aspirants.

L'eurodiputat i exportaveu del grup popular al Congrés Luis de Grandes serà el president del comitè organitzador d'aquest congrés extraordinari que es farà els dies 20 i 21 del mes que ve.

ARXIVAT A:
PPMariano Rajoy
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut