Pequín

El COI es reunirà aquesta setmana per decidir si suspèn el viatge de la flama olímpica arreu del món

El recorregut de la torxa olímpica podria acabar aquesta mateixa setmana. El Comitè Olímpic Internacional ha anunciat que es reunirà a Pequín per decidir si suspèn el viatge de la flama arreu del món. Es tracta de la primera resposta oficial de l'ens des de l'apagada de la flama a París. Les protestes a favor del Tibet i contra la política repressiva de la Xina han convertit l'itinerari en un autèntic maldecap per als organitzadors i, sobretot, per al govern de Pequín.

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional ha anunciat que aquesta setmana es reunirà per decidir si suspèn el viatge de la flama olímpica arreu del món, després dels incidents de Londres i París. El COI ha reclamat que es respecti el dret de la torxa a un recorregut pacífic en el seu camí cap als Jocs Olímpics de Pequín.

"Respectem el dret de les persones a expressar les seves opinions, de les organitzacions a manifestar-se pacíficament i de les comunitats locals a portar a terme qualsevol cosa de la manera que creguin oportuna per conservar l'ordre", ha manifestat el portaveu del Comitè Olímpic Internacional. Però ha afegit: "També té dret la torxa a poder moure's pacíficament" en el seu camí cap als Jocs Olímpics de Pequín, que "simbolitzen la trobada de joves esportistes de 205 països i territoris d'arreu del món."

La reacció del COI, la primera oficial des de l'apagada de la flama a París, ha arribat en un moment en què les protestes a favor del Tibet i contra la política repressiva de la Xina han convertit l'itinerari en un autèntic maldecap per als organitzadors i, sobretot, per al govern de Pequín. De moment, la pròxima parada, és a San Francisco, Califòrnia, on ja l'esperen els activistes protibetans, que s'han penjat de l'emblemàtic Golden Gate.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut