Façana del restaurant La Camarga.
L'Audiència de Barcelona arxiva el cas de la gravació del restaurant La Camarga.
Barcelona

El CNI hauria pressionat Método 3 perquè no impliqués Camacho en l'afer d'espionatge a La Camarga

Els serveis secrets espanyols haurien pressionat el director de l'Agència de Detectius Método 3 perquè no impliqués Alícia Sánchez-Camacho en l'afer de la gravació del seu dinar amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrussola.

Catalunya RàdioActualitzat
Els serveis secrets espanyols haurien pressionat el director de l'agència de detectius Método 3, Francesc Marco, perquè no impliqués Alícia Sánchez-Camacho en l'afer de la gravació del seu dinar amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrussola al restaurant La Camarga.

Segons l'informe policial al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, el director de Método 3 va denunciar davant la policia el 18 de gener que un agent del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) li va demanar que no hi involucrés la presidenta del PP català, i va reconèixer que Sánchez-Camacho sabia que l'estaven enregistrant. "Sabem que l'Alícia ho sabia. Salva-la. Calla o et farem callar", li van dir, segons la versió de Marco, i assegura que el mateix dia també va rebre pressions i trucades de la comissaria principal d'Informació i del cap superior de la policia de Barcelona.

Pel que fa a les implicacions del PSC, l'informe es basa en un document de l'empresa on hi ha una relació dels serveis prestats: preparar el dispositiu, col·locar-lo al lloc de la trobada, gravar la conversa i fer-ne un resum. Tasques realitzades per un valor de 1.750 euros. L'informe vincula aquesta relació amb un encàrrec que l'exnúmero 3 del partit, José Zaragoza, havia fet a l'agència.

El PSC ha negat que estiguin al darrere de l'espionatge i ha reclamat celeritat en la investigació. De fet, la policia no pot determinar si Método 3 va fer la gravació per iniciativa pròpia, però creu que el PSC sabia que es faria.
Anar al contingut