Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

El càstig a Sànchez pel missatge pel 21D: 18 hores al dia a la cel·la durant un mes

Institucions Penitenciàries diu que l'han castigat amb menys hores de pati

Actualitzat

Jordi Sànchez assegura en un tuit que l'han castigat a l'aïllament durant 18 hores diàries a la cel·la, almenys durant un mes.

Sànchez explica que aquest és el càstig que li han aplicat per haver gravat un missatge de veu des de la presó que va ser emès en un acte de la campanya electoral de Junts per Catalunya al desembre.

En canvi, Institucions Penitenciàries ho nega. Diu que el tuit de Sànchez "no s'ajusta a la veritat". Sí que reconeix que durant un mes el van castigar amb menys hores de pati i que no està incomunicat.

Sànchez ja ha respost a Institucions Penitenciàries amb un altre tuit:

 

A Sànchez, li han prohibit de forma expressa que el visiti Núria Guillaumes, número 31 de Junts per Catalunya i extresorera de l'ANC, o fins i tot parlar amb ella. El Ministeri de l'Interior justifica que Guillaumes va ser qui va fer d'intermediària entre Sànchez i la formació independentista per filtrar aquest missatge.

També el van fer canviar de mòdul. Però, segons Institucions Penintenciàries, se'l va canviar a un altre mòdul semblant, cosa "que no és excepcional a la presó".

En diverses ocasions, tant el seu advocat com el grup parlamentari de Junts per Catalunya han denunciat "represàlies" a Soto del Real contra Jordi Sànchez pel missatge gravat en plena campanya electoral.

Per motius similars, la direcció d'Estremera va proposar 15 dies sense poder sortir al pati com a càstig per a Oriol Junqueras per l'entrevista que va oferir a "El món a RAC1" el 18 de desembre, també en plena campanya electoral.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut