Jordi Sànchez apareix en campanya en ple debat pels indults

Miquel Iceta s'ha desdit de les paraules en què es mostrava partidari de demanar l'indult per als líders independentistes quan hi hagi sentència

Actualitzat

Quan falta menys d'una setmana per a les eleccions, Junts per Catalunya ha reiterat avui que només votant Carles Puigdemont s'assegura que deixin de governar els partits del 155. Des de la candidatura, insisteixen que aquestes eleccions no van de partits, sinó de Catalunya.

Durant l'acte, Jordi Sànchez ha intervingut per primera vegada a la campanya, a través d'un missatge de veu gravat en una trucada des de la presó:

"I si algú dubta, que pensi en Brussel·les o en la presó. El vot de Junts per Catalunya és el vot de la nostra dignitat com a país. Qui ha de treure les seves brutes mans del nostre govern és en Mariano Rajoy. La resta són els tontos útils que li han pagat la festa del 155."

L'aparició de Sànchez coincideix en un dia marcat per la polèmica dels indults. El candidat del PSC s'ha desdit davant la reacció contrària dels partits polítics no independentistes, incloent-hi el PSOE. Miquel Iceta diu que no rectifica, sinó que matisa la proposta d'indultar els presos independentistes.

A Esquerra no li agrada parlar d'indults perquè considera que no hi ha delicte i, per tant, no hi hauria d'haver condemna. Segons Marta Rovira, la reculada d'Iceta només constata la submissió del PSC davant del PSOE. Qui també ha intervingut en la polèmica és Carles Puigdemont, que ha dit a Iceta que el que va ser prematur va ser el seu suport a l'article 155.

El president espanyol, Mariano Rajoy considera que és massa aviat per parlar d'aquesta qüestió però ha afegit que el seu govern no és gaire partidari dels indults.

Esquerra a Lleida

Esquerra Republicana ha fet una crida perquè ningú es quedi a casa, que ningú tingui por i vagi a votar a favor de la República i per derrotar el 155. Ho ha dit Raül Romeva en un acte a Lleida on s'ha pogut veure -gravada en vídeo- la seva número 1 per Lleida, la consellera cessada Meritxell Serret. Romeva ha defensat la necessitat de construir una República per a tots i ha fet una crida a plantar cara a PP, PSC i Ciutadans.

Ciutadans a Santa Coloma

Acte de Cs a Santa Coloma de gramenet, feu socialista. Aquí han carregat contra l'alcalde Núria Parlo per oposar-se al 155. A l'acte hi ha participat l'eurodiputat Javier nart, que ha qualificat els partits independentistes de neofranquistes, de viure en una realitat fictícia. Arrimadas, s'ha referit a l'indult dels presos i ha dit que no es pot eliminar en cas de polítics acusats de malversació o corrupció.

Borrel diu que cal desinfectar abans de curar

El PSC ha fet un acte a l'Hospitalet de Llobregat, on l'exeministre Josep Borrell ha donat suport a la candidatura d'Iceta. Borrell ha dit al candidat dels socialistes que abans de cosir cal desinfectar perque la societat catalana és una societat malalta:

"És veritat, aquesta és una societat ferida i s'ha de curar. Però abans de tancar ferides, cal desinfectar-les"

 

La CUP a Tarragona

La CUP ha contestat a García Albiol dient que no la preocupa quedar per davant o per darrera del PP. En un acte des de Tarragona també han acusat Ciutadans de ser un partit masclista i han demanat als Comuns i Esquerra que es comprometin amb una sanitat i educació públiques i una fiscalitat justa. El número 3 de la llista per Barcelona, Vidal Aragonés, dirigint-se al líder del PP, ha dit que no els interessa la pugna per no ser l'última força amb representació al Parlament.

El PP, a Badalona

Xavier García Albiol diu que el PP no es pot permetre que el partit que governa Espanya quedi per darrere la CUP. Ho ha comentat en un local de Càritas on ha fet una donació solidària d'aliments que han recollit les juventuts del PP a Badalona. Era un acte de campanya diferent, sense el públic que el segueix habitualment o el que troba al carrer, on el cap de llista popular ha anat aquests dies a buscar el vot.

Catalunya en Comú, amb Mélenchon a Badalona

A Badalona, Catalunya en Comú s'ha envoltat de pesos pesants de l'esquerra Europea, com el pensador britànic Owen Jones o el francès Jean-Luc Mélenchon, que ha carregat amb duresa contra els que intenten imposar la pàtria per la força. El candidat Xavier Domènech ha interpelat Esquerra perquè doni suport a un govern que té en compte la gent o que gira l'esquena als ciutadans.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàGovern empresonatArticle 155
Anar al contingut